1- Haber sitesi açmak için yoğunlaşacagınız konu üzerine analiz yapın. Rakipleri inceleyin
2- Site ücretinden kasıt tema işe ortalama 200-250 tl arasında güzel bir tema elde edebilirsiniz.
3- Haber ajans üyelikleri değişkenlik gösterir. En uygun fiyatlı olan sanırım Anadolu ajansı şuanda. 1 ajansa orta kapsamlı bir abonelik ortalama 1000-1500 tl aylık diyebiliriz. Fakat kendiniz arayıp görüşmeden kimse burada net rakam söylemeyez.
4- İlk etapta aylık 15-20 tl lik bir hosting işinizi görür.
5- Ajanstan haberleri elle çekmeniz faydalı olacaktır. Bot ilede otomatında çekebilirsiniz. Fakat bot içinde ücret ödemeniz gerekmekte. Ayrıca bknz; https://m.wmaraci.com/forum/webmaster-genel/ban-yememek-icin-yapabilirim-586751.html
6- Tek başınıza yapabilirsiniz. Fakat zor bir iş. Ben denedim beceremedim. Tüm gün tek tek haber yazmak ve eklemek epey sıkıcı.
7- Adsense geliri bildiğim kadarıyla tatmin edecektir fakat ilk 6 ay beklenti içinde olmamanızı tavsiye ederim. Tabi hiç belli de olmaz bakarsınız 2. Ay kazanmaya başlarsınız. Biraz strateji biraz emek birazda şans...