K4li7e adlı üyeden alıntı

Bu sene bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum. Benim kendi fikirlerim sadece diploma işine yarar orada öğrendiklerini udemyden 2 ayda zaten öğrenirsin.Kursa gitsem daha iyiydi düşüncesindeyim.Sınıfta hiç bir şeyi anlamayan tipler oluyor küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın temel düzeyde gösteriyorlar onlarıda tekrar tekrar anlatıyorlar 4 dönem boyunca aynı şeyler karşına çıkıp duruyor.


Aslında bu benim için biraz da iyi benim amacım DGS ile mühendisliğe geçiş yapmak ve bu boşlukta mühendisliğe giriş için çalışma yapıp DGS ye de çalışabilirim.

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Herşey kendi çalışmana bağlı kardeşim. 2 yıllık fakültede azim ve ilgi gösterip kendini çok iyi seviyelere getirebilirsin. Bu işlerde önemli olan işin temelini çok iyi kapmaktır. Öyle olunca programlama dillerini kafana takmana gerek kalmaz. Bir iki haftada bir dili hemen öğrenebilecek duruma gelirsin. Onun yolu da bir alanda derinlemesine ilerlemek, yatay olarak da ilgili alanlarda bilgi sahibi olmak.
Önlisans okumak kötü de olabilir iyi de. Okuluna bağlı aslında. Bazı okullarda PHPye ağırlık verildiğini duyuyorum ama başka okulda yoğunlaştırılmış C gösteriyorlarmış. Bazılarında da algoritma analizine iyi bi giriş yapıyorlarmış. Ama bazı tanıdıklar da diyor ki Windows 7 den başka birşey öğrenmedik... Çok değişik, karışık fikirler var ortada. Ama programlamanın temelleri, network theory vs konuları da yeter aslında güzel bir başlangıç için.

Aynen dediğiniz gibi insanın kendisinde bitiyor herşey bence de insan istedikten sonra herşeyi yapar