17 Temmuz 2019'da ülkenin dört bir yanındaki geliştiricilerin becerilerini sergilemek üzere 3. Çin Blockchain Geliştirme Yarışması düzenlendi. Rekabetin başarısı, Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı Bilgi ve Yazılım Hizmetleri Bölümü (yöneten) ve Ulusal Standardizasyon İdaresinin Endüstri Standartları Departmanı (yöneten) dâhil olmak üzere birçok tarafın verdiği güçlü destek nedeniyle azımsanmayacak derecedeydi. Çin Elektronik Teknolojisi Standardizasyon Enstitüsü, Zhejiang Eyaleti Hangzhou Şehri Xiaoshan Bölgesi, Çin Blockchain Teknoloji ve Endüstri Geliştirme Forumu, Hangzhou Günlük Gazete Grubu (Huamei Holding), Qianjiang Shijicheng Yönetim Komitesi ve Blockchain Teknoloji Uygulama Endüstrisi Birliği (Phoenix) tarafından birlikte ev sahipliği yapıldı.
Yarışmaya ülke genelinden 100'e yakın şirketten, üniversiteden ve bireysel ekipten katılım geldi. Pekin Üniversitesi, Fudan Üniversitesi Blockchain laboratuarı, Çin Gemi İnşa Endüstrisi Sistemleri Mühendisliği Araştırma Enstitüsü ve Tianjin Üniversitesi gibi önemli girişlerin kayıtları dikkate değerdi. Sunumlar; finansal hizmetler, tedarik zinciri yönetimi, kamu yararı kültürü, sosyal eğlence, eğitim ve istihdam ve akıllı üretim gibi pek çok sektör ile çeşitliydi. Bu, bu teknolojinin birçok yaygın endüstride ne kadar üretken olduğunu göstermiştir.
Bu yıl hem proje kalitesi hem de katılımcı proje sayısı açısından yaşanan rekabet, önceki yıllara göre belirgin bir artış gösterdi. Yarı finale çıkan 40 katılımcı takım arasından üç proje, Aelf Enterprise (Kurumsal) platformunu temel Blockchain sistemi olarak kullandı. Bu projeler şunlardı:
• “Çapraz Zincir Teknolojisine Dayalı Çok Platformlu İnceleme Sistemi”
• “Blockchain'e Dayalı Görev Tabanlı Platform Stratejisinin Araştırılması ve Uygulanması”
Her iki proje de Tianjin Üniversitesi'nden Ekipler tarafından sunuldu
• “BEHM: Kaynak Yakınsaması için Bir Açık Ekipman İş Birlikçi Destek Platformu”
Çin Gemi İnşa Sistem Mühendisliği Enstitüsü tarafından sunulmuştur.
Bu projeler Blockchain ile final sunumları için kendi araştırma alanlarını ve ticari kullanım durumlarını birleştirdiler ve bu da üç iyi tanımlanmış gerçek dünya uygulamasıyla sonuçlandı.
İnceleme sürecinde uzmanlar; projeleri tek tek aşağıdaki hususlara bakarak analiz etti, tartıştı ve test etti:
1. Blockchain işlevi
2. Güvenlik
3. Program yürütme
4. Ölçeklenebilirlik
5. Kod okunabilirliği
6. Teknolojik gelişme
7. Uygulama değeri
8. Tanıtım seviyesi
Aelf Enterprise Blockchain platformu üzerine inşa edilen “BEHM: Kaynak Yakınsaması için Bir Açık Ekipman İş Birlikçi Destek Platformu” projesi, Çin Gemi İnşa Endüstrisi Sistemleri Mühendisliği Araştırma Enstitüsü'nden Haizhitian ekibi tarafından sunuldu. Bu proje, üçüncülük kazanarak 40 yarı finalistten içinde dikkat çekti. Tianjin Üniversitesi'nden diğer iki proje de Mükemmellik Ödülü'nü kazandı.
Haizhitian ekibinin proje lideri olan Xingzhou Du; BEHM'yi ekipman sistemi destek / bırakma talepleri, garanti kayıt izlenebilirliği ve materyal dolaşımı ve izlenebilirliği gibi karmaşık gereksinimleri karşılamayı hedefleyen bir proje olarak tanıttı.
“Askeri-sivil entegrasyondaki bir geçmişe sahip olarak, bir kaynak koruyucu ve açıkça iş birlikçi 'ekipman desteği' tedarik zinciri yönetim platformu oluşturabileceğiz. Bu yönün Blockchain teknolojisini kullanmaya değer olduğuna inanıyorum.”
Xingzhou Du, neden temel Blockchain sistemi olarak Aelf’i seçtiklerini yanıtlarken şöyle dedi:
“Aelf yeni nesil bir kamu zinciridir ve çapraz zincir birlikte çalışabilirliği konusunda yıldız bir projedir. Temel tasarım konsepti, “paylaşma kitapları” ve “etki alanları arası konsensüs” gibi tasarım gereksinimlerimizle oldukça uyumludur. Ek olarak Aelf’in açık kaynak kodlu proje arayüzü dokümantasyonu, nispeten eksiksizdir ve geliştirici topluluğunun atmosferi ve teknik desteği son derece samimiydi. Proje hazırlığı sırasında geliştirici topluluğu, teknik sorunlara hızlı bir şekilde cevap verdi. Projemiz hâlâ araştırma aşamasında olmasına rağmen, bu ödül bize daha fazla güven veriyor, bu da bizim için iyi bir başlangıçtır.”
KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/developers-are-using-aelf-to-build-apps-and-win-awards-at-chinas-largest-hackathon-af12b0fd8a41