Merhaba, geçen seneden beri Aydın/Didim’e yazlığa gelip bir ay kalıp dönüyoruz. Bu sene de aynı rutini izledik ve yaklaşık 6 saatlik yolun ardından vardık. İlk hafta sıkıntısız geçti, dışarıda otururken bir kaç kere sivrisinek saldırısına uğradım ama korumasız bir şekilde oturduğum için normal karşıladım. Yine de alerjim olduğu için baya bi şişti.
Geçen gece odamda mutlu mutlu uyudum. Ama bu yakarca denen sinsi beni savunmasız yakalamış. Sabaha büyük bir sürprizle uyandım. Yaklaşık 20 yerimden ısırıldığımı fark ettim. Bir kaç tane görmezden gelinebilir fakat 20 çok fazla. Hele ki alerjisi olan birisi için. Fark etmemin ardından sinirlerim ufak yükselmeye başladı, canım sıkıldı. Nedense diğerlerinden -sivrisinek ısırıklarından- daha fazla kaşındı ve şişti. İnternette araştırma yaparken demlenmiş poşet çayın ve limonun iyi geldiğini gördüm. Akşam hemen işlemleri uyguladım ve yattım. Bir kaç gün boyunca bir şey olmadı.
Dün gece yine ısırıklarımın yavaş yavaş geçtiğini görüp bayram heyecanıyla mutlu mutlu uyuyordum. Sabah abdest alırken yine ısırıldığımı fark ettim. Umursamadan camii’ye gittim. Öğle vakti bunların da şiştiğini görünce iyice bende şalterler attı.
Öğleden sonra buradaki komşuları ziyaret ettik. Evde kolonya olmadığı için ikram ettiklerinde bir güzel oraya da döktüm. Ev sahibi durumu fark edince bir krem var bende onu sürelim kaşıntını alsın dedi, kabul ettim. Her bir ısırığa kremi sürdük. Kremi sürerken sivrisinek değil bu, yakarca dedi. Nasıl olduğunu anlattı, çektiğim acılarla bire bir örütüşüyor. Bunca zaman sivrisineğin günahını boşuna aldığımı anlayıp daha büyük bir öfke ile yakarcanın ne olduğunu araştırmaya başladım. Araştırmalarıma göre bu lanet yaratık ege bölgesinin korkulu rüyasıymış. Ve bana da musallat oldu.
Araştırmalarımda ekşi sözlükte bir çok yorum okudum ve herkes benim gibi bu böcekten illallah etmiş durumda hatta bir yazar bu yaratığı soyunu kurutmakla tehdit etmiş. Ama nasıl kovacağıma dair hiçbir bilgi göremedim.
Az önce odada mutlu mesut yatarken gözümün önünden küçük bir şey geçti, göz yanılması sandım ve üzerinde durmadım. Beş dakika geçti geçmedi kulağıma vızıltı sesi geldi. Aniden kalkıp kapıyı kapattım. Ev halkını odaya çağırıp destek istedim. -çünkü tek başınıza mücadele edemiyorsunuz- Yirmi dakika uğraştık. 20 dakika içerisinde sadece 5 kez bu laneti görebildik. Üzerine bol bol sinek ilacı sıktım iki kere, umrunda olmadı hayvanın. Üç kere sinek öldürme aletiyle üzerine vurduk hepsinde arasından kaçtı. İki kere elimizde öldürmeyi denedik ama o kadar hızlı hareket ediyor ki imkansız.
Bu canlının artık uzaylı olduğuna inanmaya başladım. Beyni aklı var resmen düşünüyor. Düşünüp saldırıyor. Yoksa bu kadar taktiksel hareket edemez, pusu kuramaz. Resmen gizleniyor sinsi sinsi... neyse aşırı sinirimi bozdu bu hayvan öldüremiyorum, uzaklaştıramıyorum. Sizden yardım istiyorum. Bu ekosisteme hiçbir yararı olmayan iğrenç şeyi nasıl uzaklaştırırım, öldürürüm?