Seobaz adlı üyeden alıntı

Tüm e-ticaret yazılımları birbirine oldukça benzerdir. Ancak opencart tasarımların büyük bir bölümü genel olarak kullanıcıya güven vermemekte ve birçok konuda yetersiz kalmaktadır. Bir yazılımcı tarafından opencart ile bu sistemler neredeyse aynı ne gerek var bu fiyatları ödemeye gibi cevaplar kesinlikle duymuşsunuzdur yada duyacaksınızdır ancak bir e-ticaret danışmanı ile görüşürseniz sepet ortalaması, ödeme sayfasından kaçan kullanıcı vb yani ciro odaklı bilgiler paylaştığında durumu daha iyi anlayabilirsiniz.
Örnek olarak aşağıda ki bir paketin içeriğini inceleyebilirsiniz farkı net bir şekilde görebilirsiniz.
https://www.tsoft.com.tr/Eticaret/EticaretPaketleri.php

Ayrıca opencart kullanılmaz demedim :)

"tatmin edici dönüşümler istiyorsanız Opencart ile bunu başarmanız oldukça zor ve başarılı örnekleri Türkiye'de nadirdir. "


Ben söylediklerinize katılmıyorum. Türkiye de yüzlerce iş yapan opencart tabanlı sitenin mevcut olduğunu ve olmayada devam edeceğini düşünüyorum.
Siteyi açmadan önce çok fazla araştırma yaptım. Abartılı şekilde araştırma yaptım. 1 tane eticaret paketi denedim bir süre, wordpress wecommerce denedim, opencart harici bir platform denedim. Ancak kullanım, piyasadaki modüller, destek beni cezbetti. En azından herhangi biryere bağımlı değilim. Yıllık ücret, kısıtlama vs yok. Şimdilik site hızı haricinde bir eksik yok. İç seo dış seo ya atıldığımızda önümüzü daha rahat göreceğız