Seobaz adlı üyeden alıntı

Ben size istatistiklerden ve tecrübelerimden bahsettim siz ise araştırmalarınızdan ve yaşadığınız bir e-ticaret deneyiminden bahsediyorsunuz ve istatistiklere katılmadığınızı söylüyorsunuz.Dediğim gibi Türkiye'de ki başarılı e-ticaret sitelerini inceleyip alt yapılarına bakabilirsiniz bu kadar firma gelişi güzel olarak bu yazılımları yada özel yazılımı tercih etmiş olamaz :)

"Yıllık ücret, kısıtlama vs yok." bu bakış açısı ile aşağıdakilerin hiçbir farkı yok emin olabilirsiniz.
Seo danışmanlık hizmetine aylık ödeme yapacaksınız. (Bunu almayalım)
Reklam çalışması yapacaksınız. (Buna da gerek yok tık başı paramı ödenirmiş)
Bu ürünlerin kargosu destek ekibi vs personel çalıştıracaksınız. (Hepsine ben yetişirim olmadı mağaza personeli halleder en kötü eş dost akraba çalışır)

Nasıl ki bir iş yerinin aylık kira, elektrik, su vb masrafı varsa, nasıl ki domain sunucu vb aylık yıllık giderleriniz varsa profesyonel bir yazılımında, eğitim, destek, hosting vb hizmetleri sağlayarak yıllık ücret olması gayet normal. Bu hizmetlere ihtiyacım yok diyorsanız bir kereye mahsus ödeme yapılan hizmet çözümleri olan profesyonel firmalarda mevcut yada özel yazılım ile bunların hiçbirine gerek kalmayabilir.

Dediğim gibi "Gercekten ciddi ve kaliteli" mesajınıza istinaden sizinle bu bilgileri paylaştım. Amatör ve ciddi dönüşüm hedefleriniz yoksa belirttiğiniz şekilde ilerleyebilirsiniz.

Son iki mesajımda da belirttiğim gibi işin ehli olan E-TİCARET DANIŞMANI diye tabir ettiğimiz referansı yüksek kişilerle iletişime geçerseniz sizin için daha sağlıklı olacaktır. %90 belirttiğim şekilde sizi bilgilendireceklerdir emin olabilirsiniz.

yilmaz70 kesinlikle yanlış anlamayın tartışma vb amaçlarla yazmıyorum aşağıda ki mesajnıza istinaden bilgi amaçlı yazıyorum.
"Bir çok konuda bunu açıkça belirtmişimdir. Kiracı olmayın reklam bağımlısı olmayın. "

Misal veriyorum lider olduğunuz kelimelerde sabit rakip reklamlarınız var ve hitin %80 i mobilden geliyor ve kullanıcı mobilden erişim sağladığında ekran komple reklam :) Siz uğraşın emek verin seo çalışmaları ile zirveye gelin dediğiniz gibi reklamı basıp ilk sırayı kapatsınlar, bu durumda sizce zirvede olan sitenin kalite puanı optimizasyonları yaparak düşük maliyetle reklam vermesi mi sizce makul yoksa 1. sıradayım gelen gelir reklama giden gitsin demesi mi ? Dediğim gibi n11.com gibi lider bir firma "n11" aramasında bile yada google aramasında lider olduğu ürünlere dahi reklam veriyor, belirttiğim sebeplerden reklam vermek zorunda bırakılıyor.

Bu da bizim yaşadığımız reklam zorunluluğunun örneği : http://prntscr.com/oreuxh Mobil : http://prntscr.com/oreu31

Hayırlı bayramlar

Hocam hazır paket aldığımızda da aynı şey olacak. Yine reklam vericez yine iç seo dış seo yine optimizasyon vs vs yani bana avantajı kurulu sistem olması olacak. Ben bu siteyi oturttuktan sonra herhangi bir barındırma ya da geliştirme firmasına ihtiyacım olmayacak. Sitenin getirisi çoğaldıktan sonra buradan ya da başka bir yerden tanıştığım yazılımcı arkadaşlarla ilerlenebilir 🙂