SeoDaddy adlı üyeden alıntı

Öncelikle yeni projenizde başarılar diliyorum. Her web sitenin SEO'ya ihtiyacı vardır. Bu konuda herkes hem fikir sanırım. Öncelikle kiralık yazılımlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Sürekli olarak bir firmaya para ödemek istiyorsanız, orası başka. Birçok kiralık e-ticaret sitesi tedarik eden firmanın iç optimizasyon hataları bulunuyor ve bunları kendiniz düzeltemiyorsunuz.

Backlink konusuna gelecek olursak: Yeni açılan sitelere backlink alınmaz diye bir şey yok. Backlink alınır. Ama nasıl?

Sitenize daha açılır açılmaz binlerce backlink yüklemesi yapmanız tavsiye edilmez. Uzun vadede büyük sorunlara yol açar. Yeni açılan siteler için sosyal medya hesaplarını kullanabilirsiniz. Örneğin sitenize Instagram açın, facebook sayfası kurun. Sitenize sosyal medya hesapları açarak ve bu sosyal medyaları gerçek kullanıcılarla etkileşim alacak şekilde yöneterek backlink inşasına başlayabilirsiniz. Öncelikle sitenin piyasaya açıldığı, müşterilerini beklediği, ürünlerinin kalitesini anlatan temel yayınlar yapabilir, sitenizi çeşitli gruplarda tanıtabilirsiniz. Özellikle Facebook bu konuda çok faydalı olacaktır.

Diğer bir konu, iç seo... İç seo için temel bir takım faktörler var. Örneğin site hızı, mobil site, görsel optimizasyon, kullanıcı deneyimi, site başlığı, site açıklaması, ana sayfa ve alt sayfaların içerik kalitesi gibi... Sizin öncelikle anahtar kelime analizine ihtiyacınız var. Henüz yolun başındasınız ve hedef stratejisi belirlemeniz gerekiyor. Hangi kelimelerde başarılı olmak istiyorsunuz, uzun vadede ve kısa vadede başarı beklenen kelimeler neler? Bunların tayin edilmesi belli bir yol çizecektir. Bazı kategori sayfalarınıza göz attım. Özgün içerikler girmişsiniz. Anahtar kelimelere dikkat etmişsiniz. Bunu diğer alt kategori sayfalarınıza da yapmanızı tavsiye ederim. Sayfalarınız arasında iç linklerle de destek sağlayabilirsiniz.

Kesinlikle ama kesinlikle sitenizde kopya içerik yayınlamayın. Örneğin PDKS Nedir blog yayınızda kopya içerik bulunuyor. barkoddestek.com/pdks-nedir sayfasından alınmış.

Anladığım kadarıyla seo konusunda tecrübeniz var. Şahsi fikrimce eğer sitenizle ilgilenecek vaktiniz varsa şu aşamada birinden veya bir firmadan ücretli hizmet almanız gerekli değil. Danışmanlık alarak, tavsiye ve yönlendirmelerle devam edebilirsiniz. Rakiplerinizi tanıyorsanız, bu sektörde potansiyel müşterilerinize nasıl ulaşacağınızı biliyorsanız, arama motorunda sitenizi daha görünür hale getirmek için teknik detayları tamamlamanız yeterli olacaktır.

Sektörünüzde başarılar diliyorum.


Elimizden geldiğinde girmeye çalışıyoruz makalaleri ancak ürünlerin açıklamalarını mecbur üretici firma listesinden alıp koymak zorundayız