Biri konu açıyor, birileri hemen ''backlink'' yazıyor, sonra benim sinirlerim zıplıyor ve nihayetinde buradayız :)

Seobaz Bir e-ticaret deneyimim olduğuna nereden kanaat getirdiniz bilemedim açıkçası. Uzun yıllardır Opencart üzerinde e-ticaret sitesi konusunda ücretli/ücretsiz bir çok çalışmalarım olmuştur.

Zaten bu yüzden Opencart site sahiplerine yönelik bir yorumda bulundum öncesinde. Kendi sitesine masraf etmeyi göze alan belirli bir sermayeye sahip kişiler Opencart site ile kazanç sağlayabilirler. Bu da tecrübe ile sabittir. Geçmişimden bu yana bir kaç iyi siteye destek verdiğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum bunu.

Ayrıca SeoDaddy gayet güzel dile getirmiş, kiralık yazılımlarda optimizasyon vs yapma şansınız yoktur. Kendinize ait olmayan bir tema yaptırmak için 4-5 bin lira para ödüyorsunuz. Seo modülü diye bir bedel ayrıca talep ediliyor, vs vs vs.

Hani diyorsunuz ya n11 gibi firmalar varken reklam vermek gereklidir diye.

Ben de diyorum ki yeni açılan sitelerde reklam verilmesi hatadır, tecrübe ile sabittir. Sanırım siz beni tanımadığınız için kendinizce salladığımı düşünüyorsunuz ya da yahu bu adam bir tane sitede yaşamış onu aktarıyor diyorsunuzdur bilemiyorum.

Bir site öncelikle kendi indexlerini oluşturmalı ve ona göre sıralamada yükselmek adına bazı işlemler yapmalıdır ''destekli/desteksiz'' o kişiye kalmış bir şey. Daha sonra sosyal medya ile destek aldığı sırada adwords reklam kullanabilir, faydalıdır. Ama bu ileri aşamalarda olmalıdır. Direkt reklam ile başlayan sitenin geleceği iyi olmuyor maalesef.

Herkes kendi tecrübelerini yansıtacak ki insanlar bilgilere ulaşsın ve deneme/yanılma yöntemi ile bir yerlere gelmeye çalışsınlar, benim gayem budur. Seo adına da binlerce lira vermenin bir manası yok bence.

Hiç backlink kullanmadan ilk sıraya getirdiğim kelimeler vardır. Bu yüzden backlink konusunda herkesle aynı fikri paylaşmıyorum. Ancak backlink kullanılmasının mecbur kalındığı siteler elbet var, buna asla karşı çıkmam. Sadece backlink kullanımında çok dikkatli olunmalıdır; bu yüzden ''backlink paketleri'' ile ''seo paketleri'' kullanmayın dedim konu sahibi için. Aslında bu her site için geçerlidir.

Kusura bakılmasın ama kimse bana seo uzmanı ünvanı ile benim tecrübelerimi de çürütmeye çalışmasın. Herkes kendi bildiklerini aktarsın.

Uzun yazdığımda kızıyorum kendime ama başka türlü nasıl izah edeceğimi bilemediğimden cahilliğimi mazur görün diyerek; affola..