lostyazilim
tr.link

İnternetten Müzik ve Film Paylaşana Para Cezası Geliyor

10 Mesajlar 1.314 Okunma
lstbozum
tr.link

bakarmisin bakarmisin Gel Teskere Gel Kullanıcı
  • Üyelik 05.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek web tasarım,
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 151
  • Beğeniler 11 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Artık bu kültür ve truzim bakanlığı işin tadımızı tuzumuzu iyice karıştırdı. Sistemin ne kadar sağlıklı olacağı, kişisel verilerin güvenliği vs ise gizliliğini koruyor. Neyse kendi yorumlarımı en sona saklayıp Milliyet gazetesinin haberine geçiyorum hemen.

Facebook ve Twitter'dan müzik paylaşırken ya da 'çok beğendim sen de dinle' diyerek arkadaşınıza şarkı gönderirken dikkat edin. Bundan böyle bu tip kişisel paylaşımlar suç unsuru olarak kabul edilecek. Kişilere para cezası verilecek.
Buna göre, kendi bilgisayarından herhangi bir şekilde arkadaşına müzik eseri, sinema filmi veya kitap gönderen, bu tip eserleri sosyal medyada paylaşan, otomatik olarak tespit edilecek. Kişiye, 'yasa dışı çoğaltımda' bulunmak suçundan para cezasına kadar yaptırımlar uygulanacak. Bakanlık, telif haklarını içeren kanunu yeniden düzenliyor. 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanun Tasarısı' olarak ilgili tüm kesimlere görüş için gönderilen yeni tasarıda dikkat çekici yaptırımlar var. Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, tasarının en önemli düzenlemelerinin kişisel paylaşımlarla ilgili olduğunu söylüyor. Yabancı ülkelerde de kullanılan sistemde yer alan robot yazılım, bir şarkının veya telif hakkı söz konusu olan bir eserin, hangi bilgisayar üzerinden paylaşıldığını anında 'yakalıyor.' Bunun için öncelikle müzik konusunda kurulmuş meslek birlikleri veya yayınevi, yapımcı gibi eser sahiplerinin haklarını koruyan birimler, kendi veri tabanlarını oluşturacak. Bu veri tabanında müzikler, kitaplar, diziler, filmler yer alacak. Her bir eserin içinde de özel bir kod olacak. Robot yazılım, bu kodlara sahip herhangi bir eserin başka bir bilgisayara gönderilmesi veya paylaşılmasını anında tespit edecek. Genel Müdür Abdurrahman Çelik, internetteki korsan indirmeler ve paylaşımlar nedeniyle telife konu olan eserlerin satışında çok ciddi düşüş olduğunu ifade ediyor. 1994 yılında 120 milyon olan albüm satışlarının, 2004'te 70, 2011'de 9 milyona kadar düştüğünü belirtiyor. Fransa'da HADOPİ adı ile kurulan sistem sayesinde, ilk uyarıdan sonra paylaşım yapanların yüzde 90'ının bir daha eser paylaşmadığına dikkat çeken Çelik, 1,5 yıl içinde korsan paylaşımın yüzde 2'ye kadar düştüğünü aktarıyor. Bu nedenle Çelik'e göre, korsan paylaşımların önüne geçilmesi konusunda önemli başarılar sağlanılabilecek. Çelik, sistemin kesinlikle kişilerin bilgisayarındaki diğer bilgileri görmeyeceği bilgisini veriyor. Sistemin, sadece özel kodları olan ve telife konu olan eserlerin paylaşımını algıladığını kaydediyor.

Kaynak: Milliyet.com.tr

wmaraci
reklam

dlkrnugur dlkrnugur JS Coder Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek PHP Coder
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 1069
  • Beğeniler 210 / 209
  • Ticaret 41, (%98)
Bu sadece bilgisayarlardan gönderme diyor. Mesela sitelerimizdeki paylaştıklarımız buna giriyor mu? O da mı yasak?

CyberLORD CyberLORD Biraz mesafe! Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Reklam
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 479
  • Beğeniler 80 / 67
  • Ticaret 1, (%100)
Devlet önce kendi sitelerini revizyondan geçirdikten sonra 'robot yazılım' ile uğraşmaya baksın. Zira teknoloji konusunda çok komik oluyorlar.
Durum itibariyle albümler 'tanıtım' amaçlı olmuştur. Bana göre 'eşantiyon'dur.
İnterneti kesmeden korsanın önüne geçemezler.

• Üyelik 05.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek web tasarım,
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 151
  • Beğeniler 11 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam Türkiye'deki yargı sistemine göre düz mantık yürütürsek şuça yardım ve yataklık yapmaktan yasak olabilitesi var. ama tam kesin birşey belirtilmemiş. ilerleyen günlerce görcez bunları

[SIZE=1]---------- Mesaj Eklendi: 25 Temmuz 2012 Saat 10:05 ----------[/SIZE]

CyberLORD adlı üyeden alıntı

Devlet önce kendi sitelerini revizyondan geçirdikten sonra 'robot yazılım' ile uğraşmaya baksın. Zira teknoloji konusunda çok komik oluyorlar.
Durum itibariyle albümler 'tanıtım' amaçlı olmuştur. Bana göre 'eşantiyon'dur.
İnterneti kesmeden korsanın önüne geçemezler.

hocam aklıma müyap gelmedi değil şimdi :)

wmaraci
wmaraci

deeprock2 deeprock2 runApp Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Mobil ve Web Geliştirme
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** M**
  • Mesajlar 1100
  • Beğeniler 271 / 270
  • Ticaret 12, (%100)
MÜYAP' ın affı olmaz. Fakat komedi gibi... Youtube' de tek klip dönemini geçtiler artık full albüm yayınlıyorlar.

• Üyelik 05.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek web tasarım,
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 151
  • Beğeniler 11 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
O benim gözümdende kaçmıyor :) bakalım sistem ilerleyen günlerde nasıl işleyecek yada işleyecekmi :D

ibrahimyzr ibrahimyzr Şizofrenik Bir Problem ~ Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 320
  • Beğeniler 224 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
sadece facebook ve twitter da olacaksa bir şey olmaz (:
hepimiz en az bir kez görmüşüzdür w*rez sitelerde filmlerin ve müzik albümlerinin olmasını.Böyle bir şey tutmaz diye düşünüyorum ben. (:

yakında...

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)
Ne kadar saçma bir şey yahu. Bence sosyal medyada kimseyi kontrol edemezler. Eğer korsanı engellemek istiyorlarsa bu zihniyet ilerde interneti de keser. Şimdi sitemizde, blogumuzda beğendiğimiz bir müziği de mi paylaşamayacaz?

Cry Cry http://www.kolbozuk.net Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 870
  • Beğeniler 58 / 170
  • Ticaret 5, (%100)
Torrent olduktan sonra boş :rolleyes:

GizemliLORD GizemliLORD Tof AŞ-K Kullanıcı
  • Üyelik 27.07.2012