sworks adlı üyeden alıntı

Arkadaşın yazdığını aynen alıntılıyorum:



Bu işi bilen birisi zaten nano editörün en kolayı olduğunu ilk denemelerinden sonra görecektir. Öğrenecek ki öğrendikçe ileride sunucularında güvenlik için root erişimini kapattığında Filezilla ile erişilemeyeceğini görecek.

Çünkü sunucu kurulurken ilk yapılan işlemlerden birisi güvenlik için sudo komutuna erişimi olan bir non-root hesabı oluşturulup, Permitrootlogin'in kapatılmasıdır.

Filezilla ile sunucu bilgilerini girip klasöre girip düzenleyip kaydetmek on kat daha zor ve efor harcatır. Ve her türlü SSH ile nginx'i reload etmek için sunucuya ayrıca bağlanmak zorunda kalıyor. Tek bir komutla yapılabilecek bir iş halbuki. Yapacağı tek şey sadece klavyenin yön tuşlarına basmak ve CTRL+O ile kaydetmek.


yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Konuyu açan arkadaş ''bunun pratik bir yolu var mı'' diye sorsa birinin aklına gelirdi elbet filezilla yöntemi.

Ancak sworks katılıyorum, aynı yollardan ben de geçtiğim için. Kendisini çok rahatsız etmişliğim vardır bu konu ile alakalı :) Fillezilla bildiğim halde inat ettim ve ssh erişimi ile bir çok komutu düzenlemeyi öğrendim.

Eğer siteniz çok yüklü değil ise, trafik normal düzeyde ise sunucuya geçmeniz gerekmez ve paylaşımlı hosting ile devam edebilirsiniz. Bu arada vultr gibi bir yerden en ucuz paketi ile kendinizi geliştirmek adına testler yapabilirsiniz. Şahsen ben sürekli testler yaptıktan sonra gerçek uygulamalara geçtim.

Herkese kolay gelsin :)

Not: wmaracı farkı da herkesin elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmasıdır, bunu da göz ardı etmeyelim derim. Bu hoş bir durum gerçekten.


Yapılacak iş sadece 1 dosyayı düzenlemek arkadaşlar, çok fazla komplika hale getirmeye gerek yok. Basit işler için filezilla, profesyonel işler içinde ssh bu kadar.