yilmaz70 Muazzam bir yorum olmuş Yılmaz abi. :) Özellikle,

Nginx ile ilk tanışmam İngiltere de bir firmadan paylaşımlı hosting hizmeti almamla başladı. Firmaya destek attım ve Litespeed kullanabilirmiyiz, bedeli ne olur diye sordum. Adam gülerek cevap yazdı bana. Neden paranızı çöpe atmak istiyorsunuz? diye.

bu kısmı tam olarak durumu izah ediyor zaten. Panel kullanmadığım için Engintron'a senin kadar hakim değilim hatta denemedim bile. Ama "Maalesef ülkemizde Nginx uzmanı olan fazla sayıda kişi olmadığından ve tüketicilere Nginx çalışma prensibini izah edemeyişi/etmeyişi nedeni ile kolaya yönelip Litespeed olarak hizmet verdiklerini düşünüyorum." buna imzamı atabilirim. Yabancı firmalarda NGINX hizmeti veren pek çok firma var.

Belki de bu konu bir geriye dönüp baktığımızda, ufacık bile olsa ülkemizde NGINX hosting kültürünün yaygınlaşmasına bir fikir olur. En azından ek paket olarak bile tamamen kullanıcı insiyatifinde sunulabilir diye düşünüyorum. Firmalar için de bence harika bir durum olur. En azından ilerisi için. Litespeed masraflarını tamamen ortadan kaldırır ve tamamen daha hızlı ve güvenli bir internet ortamı sunulmuş olur.