lostyazilim
tr.link

WmAracı Makale Fiyatları Ortalaması

5 Mesajlar 949 Okunma
lstbozum
tr.link

nettebugun1 nettebugun1 WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 19.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 558
  • Beğeniler 194 / 237
  • Ticaret 45, (%100)
İster niş site sahibi olsun, ister forum veya blog, kimi durumlarda bu yayıncıların içerik üreticilerinden yanlış bir ifade olan “makale” terimini kullanarak “metin” satın aldıklarını herkes biliyordur. Tüm Dünya’da yaygın olan bu durum, kimi zaman adeta bir sektör oluşturuyor. Bazen kişiler kendileri için ek gelir olarak metin yazarlığı yaparken, bazen bir ekip kurup komisyon alıyor veya bir ekibin parçası oluyor.

Genellikle İngilizce olan metinler global ölçekte çok daha değerli görünüyor. Türkçe ile kıyaslandığında böyle bir farkın oluşmasının iki önemli nedeni var ve her iki neden de birbirleriyle ilintili: Birincisi, bu dile dönük reklam fiyatları daha yüksek seyrettiği için oluşan rekabet, ikincisi ise bu dille internete bağlanan kişi sayısının daha yüksek olması ve buna bağlı gelişen rekabet…

Pazar günü hazır boş zaman da varken Türkiye’nin en çok rağbet gören webmaster forumlarından birisi olan WM Aracı’ndaki makale (aslında bu terim yerine “metin” ifadesini kullanmada ısrarlı olunabilir) fiyatlarını şöyle bir inceleyeyim istedim. 100 kelime için 1 TL alt sınır kuralının uygulandığı WM Aracı’dan birkaç veri…

Öncelikle belirtelim, veriler 18.08.2019 tarihi ve 15:50 saatinde ilgili bölümde güncellenen (veya yayına alınan) son 20 ilanı kapsamaktadır. Ayrıca bazı ilan sahipleri iki farklı rakam sunmuş oldukları için, verdikleri rakamların ortalaması dikkate alınmıştır. Herhangi bir fiyat belirtmeyen ilan sahipleri için ise kurala istinaden 1 TL baz alınmıştır.

Kurumsal Üyeler: 1.50, 1.00, 1.50
Altın Üyeler: 1.75, 1.10, 1.00
Gümüş Üyeler: 1.50, 1.00, 2.00
Bronz Üyeler: 1.50, 1.50, 1.46, 1.00, 2.00
Normal Üyeler: 1.00, 1.50, 1.00, 1.50, 1.10, 2.50

Yani ortalamalar esas alındığında kurumsal üyelerin satış fiyatı 1.33, altınların 1.28, gümüşlerin 1.50, bronzların 1.49, normal üyelerin 1.45 TL olarak karşımıza çıkıyor. Genel ortalama ise 100 kelime için 1.42 TL’dir.

Gidişatın geneli dikkat çekici şekilde şöyle gelişiyor:

1) Ucuz etin yahnisi yavan olur: Bu söz birçok durum için doğrudur; ancak yüksek rekabetin olduğu yerlerde başkalarının fiyat kırması ve sürüme dayalı gelirini artırma arayışına girmesi olağan karşılanabilir.

2) İş mi, yan gelir mi? İş olarak bununla ilgilenenlerin iki yolu var: Ya ekip kurup çok iş almak ve her sipariş için belli oranlarda komisyonlarını ayırmak ya da kendi başına cüzi rakamlarda siparişler alıp teslim etmek ve duruma göre editörlük işlerini de kabul etmek.

3) İşveren için de iki seçenek var: Ya tüm siparişlerini en hesaplı gördüğüne verip yoluna devam etmek ya da peyderpey sipariş geçip farklı kişilerden siparişlerini teslim almak.

Not: Forum ortalamasını merak edip bakmak istedim ve özellikle foruma yeni üye olanlara fikir verebilmesini ümit ediyorum.
Bipixel Heisenberg0133 ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
Not: Altta yazdıklarım konu sahibini desteklemek veya ona atıf yapmak için yazmadım. Sadece konu hakkındaki fikirlerimi yazdım. Yanlış anlaşılmak istemem. :)

Hocam her fiyatın alıcısı farklıdır. Benim tradelerimi incelerseniz onlarca farklı kişiden makale aldığımı görebilirsiniz. Ben genelde 100 kelimesi 1tl den makale alıp, makale yazarının eksikliklerini söyleyerek kendini geliştirmesini hedeflemekteyim.

Özellikle 100 kelime 1tl kuralı sayesinde sektöre yeni girmiş kişiler kendini ifade edebilmektedirler. Kimse tanınmamış kişiye 100 kelimesi 2tl den iş vermek istemez.

Bana göre wmaraci fiyat ortalaması gayet iyi. Forum dışında 100 kelimesi 50kuruş veya 100 kelimesi 75kuruşa rahatlıkla makale bulunabildiği gibi 100 kelimesi 1.5tl veya 100 kelimesi 2tl den de rahatlıkla iş bulunabilmekte.

Siz forumda satış fiyatlarının ortalamasını almışsınız ama fiyat ortalaması kadar satış ortalaması da önemlidir. Adam konuya 100 kelime 2.5tl der ama hiç satış yapamaz. Hiç satış yapamayan birinide ortalamaya alıp fiyatlar genelde bu şekilde demeniz bizi yanıltır düşüncesindeyim. :)
nettebugun1

kişi bu mesajı beğendi.

nettebugun1 nettebugun1 WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 19.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 558
  • Beğeniler 194 / 237
  • Ticaret 45, (%100)
ASametYildirim Hocam sanırım merak edip incelediğim rakamları paylaşma nedenimi yanlış anlamış olabilirsiniz. Zira eleştirdiğim veya önerdiğim bir durum bulunmuyor. Hatta mesajda imza kısmımı da gizledim ki reklam yaptığım anlaşılmasın, düşünülmesin. Ortalamanın altında satış yapanlardan biriyim çünkü...
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

anilcagliyan anilcagliyan WM Aracı Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1269
  • Beğeniler 331 / 333
  • Ticaret 11, (%100)
Açıkçası ilerleyen günlerde 100 kelimesi 1.5 ile 5 TL ye ilan açmayı düşünüyorum. Dışarıda çalışma ücretlerimiz bu şekilde. Yazının kalitesine göre değişiyor. Standart tanıtım yazısı için 1.5 TL alıyoruz. Wm araci fiyatları çok düşük. Zaten dışarıda kimse bu fiyatlara yazarlık yapmıyor. Hatta facebook gibi yerlerde bu fiyat ile bir ekip kurmaya çalışır iseniz çok fazla küfüre mağdur kalıyorsunuz.
Ekip kurarken çok fazla uğraşmıştım.
Heisenberg0133

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Heisenberg0133 Heisenberg0133 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Jr. Dijital Pazarlama Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 641
  • Beğeniler 768 / 377
  • Ticaret 14, (%100)
Bence herkesin farklı bir fiyatı vardır. Eskiden bunları çok kafaya takardım (herhangi bir işte fiyat konusunu) ki hala takıyorum biraz, kurtulamadım daha :)

Yaptığınız işe ve işin kalitesine göre, kimseye bakmadan kendi fiyatlarınızı belirleyin. Zaten yaptığınız işi beğenen gelir sizden alır sürekli. Bari çektiğiniz çileye değsin aldığınız para...
anilcagliyan nettebugun1

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al