1 aylık analiz böyle gösteriyor. 50 tane pin var bunların 15 tanesinden gösterim geliyor tıklanması pin sayısına göre iyi ama pinterest anasayfada resim görününce tıklamasalar bile onu gösterim olarak sayıyor heralde yoksa bu kadar gösterim normal değil. 1.5 milyon gösterim video var 500 kadar tık almış oda 1 aylık sayaç içinmiş. 3 aylık veriye bakınca fark ettimde tıklama felan normalmiş ama gösterim çok diye hitide çok beklemek mantıksız.
bu arada 200k sınırı neyde var? toplam pin sayısımı?
Gösterimler
9,74milyon
%19
Toplam Hedef Kitle
5,16milyon
%10
Etkileşimler
301,68bin
%8
Etkileşime Giren Hedef Kitle
234,95bin
%13
bu arada 200k sınırı neyde var? toplam pin sayısımı?
Gösterimler
9,74milyon
%19
Toplam Hedef Kitle
5,16milyon
%10
Etkileşimler
301,68bin
%8
Etkileşime Giren Hedef Kitle
234,95bin
%13
Evet toplam pin sayısı. Dediğim gibi pin sayısı ile kıyaslamak çok çok mantıksız çünkü buna gerek yok. 200k pin limitini siz senelerce dolduramazsınız zaten. Ha bir pin zaten anında etkileşim vermiyor. Geçen ay attıgım pinler bu ay patladı mesela bu ay attıklarım gelecek ay patlayacak vs.. Pinterestte hemen patla sön olayı yok. Takipçi konusuna gelirsek bu ay 5.ayım benim 50k takipçiye ulaşmak üzereyim bunların %90nı kendi kendine takip etmiş kişiler. Sene sonuna kadar 100k+ takipçiyi görmeyi umuyorum. Görüntüleme konusuna gelirsek hep aynı hızla artmayacağının garantisini verebilirim. 4 5 milyon bunlar problem değil gelen takipçi sayısı ve etkileşim miktarı mühim. Misal bana günde min 400-500 takipçi geliyor artık. Takip et unfla yaptıgımda bu sayı 1klara çıkıyor. Aradaki orantı dengeli.
Son olarak tıklanma da mühim değil tbm ne durumda? İnsanlar reklamlara tıklıyor mu sayfada kalma süresi ne durumda bunlar önemli :) Zaten az pin olayının pek bir numarası yok siz 5 6k pin barajını geçmediyseniz şu an hesabınızın açık kalacağının garantisi de yok. Risk fazla yani. Deneme dediğinize göre yakın tarihlerde açılan bir hesap yakın tarihlerde açılan hesapların %98i patladı. Hesabı aktif tutmakta yarar var ilerde gelir az biraz yükleneyim dersiniz analiz verisi birden yukarı ivmelenirse bu da sakat. Ha şunu da belirteyim sitelerinizin(genel olarak konusuyorum) tek hit kaynagı veya %80 90 hit kaynagı pinterest ise o siteler ve adsense bir gün mutlaka patlar.