lostyazilim

Dha il temsilcileri aradı doğru mu sizce?

35 Mesajlar 5.455 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Reistr34 Reistr34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 14 / 17
  • Ticaret 0, (%0)

Hidra adlı üyeden alıntı

dava açsalar bile mahkeme falan olmaz önce Arabuluculuk devreye giriyor diye biliyorum. İş eğer bu aşamaya da gelirse ileriye gideceğini sanmıyorum sonuçta ortada cinayet yok abartmaya da gerek yok. Siz telif hakkında bilginiz olmadığını belirtin ve temayı aldığınız yerden botlarla beraber satın aldığınıza dair fatura mutlaka bulundurun. En önemlisi mutlaka bir avukata danışın bu işleri bilen bir avukattan bilgi almanız en doğrusu olacaktır.

Bunları dile getirdim. Tema firmasından Fatura talep edilir. Bir Avukat ile görüştüm durumu izah ettim. Avukat; " Dava Açabilirler " dedi. AA ve İHA belki birşey olmaz ama DHA Para ile satan bir ajans dedi. Bilemiyorum nasıl olacağını.

wmaraci
reklam

Hidra Hidra 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷 Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 402
  • Beğeniler 130 / 70
  • Ticaret 1, (%100)

Reistr34 adlı üyeden alıntı

Bunları dile getirdim. Tema firmasından Fatura talep edilir. Bir Avukat ile görüştüm durumu izah ettim. Avukat; " Dava Açabilirler " dedi. AA ve İHA belki birşey olmaz ama DHA Para ile satan bir ajans dedi. Bilemiyorum nasıl olacağını.

Para koparmak için her yolu denerler. Şöyle düşünün adam öldürenler bile iyi halden az ceza alıyor, ülkenin geldiği son durum bu maalesef. Siz bilginiz olmadan bir suç işlemişsiniz (şimdilik suç diyelim) maddi veya başka türlü ceza alacağınızı sanmıyorum. Görüşme fırsatınız varsa tekrar görüşün onlara ait ne varsa kaldıracağınızı belirtin gerisi onlara kalmış
Reistr34

kişi bu mesajı beğendi.

mustafanetwork mustafanetwork WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Editör , Makale
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** I**
  • Mesajlar 17
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 3, (%67)
2014 senesinde haber sitem vardı iha(İHLAS HABER AJANSI)na 59Bintl avukat masrafları vb tazminat ödedim mahkeme 2 ayda oldu ne oldugunu anlamadım ben gitmedim avukat gittim telif haklarında affetmiyorlar ortlama avukat masrafım o masrafı şu masrafı derken 65bin TL para gitti sonra siteyide mahkeme kararı ile zaten kapatıyorlar onu açtırmak içinde para harcıyorsun benim dediğim 5 sene önce simdi ne olur bilemiyorum beni aramadılar mahkeme kağıdı direk eve geldi
akıl vermek gibi olmasın uzlaşmaya gitsen çok iyi olur. veya teliflerini öde

ikratasarim ikratasarim Cocuklara Dokunmayın... Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilişim Hizmetleri
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 42
  • Beğeniler 1 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba ,

Öncelikle geçmiş olsun umarım zarar görmeden olaydan yırtarsın sorularına gelince

1- Lisanslı Tema içinde Olan Botlar Yasal mı ?

1- Botlar yasal mı derken evet yazılımcı arkadaşlar yaza bilir ama sizin bu haber yada buna benzer kaynakları çekmeniz ve izinsiz yayınlamanız yasal değildir.

2- Tema Satışı yapan kişi bu konuda Bilgi vermedi bize , verilmesi gerekmez miydi?

2- Tama sıtışı yapan kişi yada kişilerin temayı yazıdığına ne kadar eminsiniz ? Bunun yanı sıra sizlere böyle bir vermek ile hükümlü değiller. Bu konuda sizlerin bilgisi olması gerekmektedir.

3- 4 ay önce açılmış bir site olarak Bu durum için DHA 'ndan bize İkazda bulunması gerekmez miydi?

3- Bulunmak zorunde değiller mantıken siz kaynak çekerken kurum ve/veya kuruluşlardan izin alma gereksinimi duymadığınız için kanunen öyle bir ikaz olayı söz konusu değildir.

4- İkazda Bulunmadan Dava Açılır mı ?

4- 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Hükümleri uyarınca hakkınızda yasal işlem başlata bilirler.

Not: ulaşa bilirseniz Rıza bey ile konuşa bilirsiniz kendisi internet yayın sorumlusudur.

Dünya Güzel Olsaydı Cocukları Öldürmezdik..
R10 ( Suleymankasap)
wmaraci
wmaraci

narinhosting narinhosting narinhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ş** N**
  • Mesajlar 1390
  • Beğeniler 217 / 455
  • Ticaret 15, (%93)
İkaz etme zorunlulukları yok.

Uyarıda bulunmadan doğrudan hakkınızda yasal işlem başlatabilir. Ayrıca bu konu temayı aldığınız yeri ilgilendirmiyor. Bot alıyorsanız karşılaşabileceğiniz olumsuz durumları araştırma sorumluluğuda size ait.

Son 1 haftada 2 müşterimize, öncesinde hiçbir uyarı olmaksızın savcılıktan dosya geldi.

Bkz; http://prntscr.com/oue6jo

Özellikle son zamanlarda bu tür telif hakkı bulunan içeriklerin izinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanması konusunda çevremizden de birçok duyum alıyoruz.

Benim tavsiyem; siteyi kapatmanıza gerek yok ancak DHA'dan çektiğiniz tüm içerikleri kaldırın ve uzlaşmaya çalışın.

joyned joyned WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Ön muhasebeci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad R** O**
  • Mesajlar 797
  • Beğeniler 225 / 224
  • Ticaret 0, (%0)
Benimde başıma geldi ben saatlerce konuştum yeniyim bu işi seviyorum bilmiyordum telif hakkı falan uzun bir süre konuştum sonra dediler 24 saat içinde bütün her şeyi silersin yada linklersin silmeyi tercih ettim korktuğumdan dolayı dava açılmadı. Dip not teknoloji sitesiydi.

• Üyelik 19.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 14 / 17
  • Ticaret 0, (%0)

mustafanetwork adlı üyeden alıntı

2014 senesinde haber sitem vardı iha(İHLAS HABER AJANSI)na 59Bintl avukat masrafları vb tazminat ödedim mahkeme 2 ayda oldu ne oldugunu anlamadım ben gitmedim avukat gittim telif haklarında affetmiyorlar ortlama avukat masrafım o masrafı şu masrafı derken 65bin TL para gitti sonra siteyide mahkeme kararı ile zaten kapatıyorlar onu açtırmak içinde para harcıyorsun benim dediğim 5 sene önce simdi ne olur bilemiyorum beni aramadılar mahkeme kağıdı direk eve geldi
akıl vermek gibi olmasın uzlaşmaya gitsen çok iyi olur. veya teliflerini öde

Telifleri ne kadar olur ?

capscroll capscroll WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 164
  • Beğeniler 41 / 54
  • Ticaret 0, (%0)
Bence panik yapmanıza gerek yok. Oturup hesap kitap yapmak yerine her şeyi kontrol altına almaya çalışın, firmayı arayıp konuyu tekrar görüşün ve bilginizin olmadığını vs. dile getirip bir şekilde ikna etmeye çalışın. Onlara çözüm yolları sunun, temayı ve onların web sitesinden veri çeken botları sizin yazmadığınızı iletin. Sonuçta o sitenin amacı sağdan soldan içerik çekmek değildir, bir çeşit hobidir/girişimdir diye umuyorum... Olmasa bile öyle yansıtın sakinleşirler belki :) Hemen alo 335 mahkeme imdat yapacak değiller, en iyi seçenek gün içerisinde arayıp konuya biraz açıklık getirmek. Belki de onlar senin bilerek DHA web sitesini hedeflediğini falan düşünüyorlardır. Kısacası iki tarafın da neler olduğu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmasının gerektiği tarafındayım.

taka taka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 66
  • Beğeniler 8 / 17
  • Ticaret 2, (%100)
kardeşim öncelikle yaptiğin iş yasal değil tüm haber siteleri için bu boyledir türkiyede sahada personeli olan haber olusturan 3 firmadan birisi seni aramiş ve içerik hırsızlığı için

bunun en güzel yolu eğer yerel bir haber sitesiysen adamlara üye olmandir yıllık haber sitesi iha için yanlış hatirlamiyorsam 1250 tl idi istediğin içeriği istediğin gibi yayinlarsin ve sana özel apileri var haber olusur olusmaz sitende yayınlanir yerelsen 600 kusur gibi birşeyde olabilir

https://www.dha.com.tr/satis/urun.asp

• Üyelik 19.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 14 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
taka Hocam Yerel bir haber domain benimkisi. Diyelim Abone olacağımı söyledim . peki Diğer paylaşılan içerikler için bir yasal süreç olmaz mı ?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al