-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Editör , Makale
-
-
Ad Soyad
M** I**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
2014 senesinde haber sitem vardı iha(İHLAS HABER AJANSI)na 59Bintl avukat masrafları vb tazminat ödedim mahkeme 2 ayda oldu ne oldugunu anlamadım ben gitmedim avukat gittim telif haklarında affetmiyorlar ortlama avukat masrafım o masrafı şu masrafı derken 65bin TL para gitti sonra siteyide mahkeme kararı ile zaten kapatıyorlar onu açtırmak içinde para harcıyorsun benim dediğim 5 sene önce simdi ne olur bilemiyorum beni aramadılar mahkeme kağıdı direk eve geldi
akıl vermek gibi olmasın uzlaşmaya gitsen çok iyi olur. veya teliflerini öde
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Bilişim Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba ,
Öncelikle geçmiş olsun umarım zarar görmeden olaydan yırtarsın sorularına gelince
1- Lisanslı Tema içinde Olan Botlar Yasal mı ?
1- Botlar yasal mı derken evet yazılımcı arkadaşlar yaza bilir ama sizin bu haber yada buna benzer kaynakları çekmeniz ve izinsiz yayınlamanız yasal değildir.
2- Tema Satışı yapan kişi bu konuda Bilgi vermedi bize , verilmesi gerekmez miydi?
2- Tama sıtışı yapan kişi yada kişilerin temayı yazıdığına ne kadar eminsiniz ? Bunun yanı sıra sizlere böyle bir vermek ile hükümlü değiller. Bu konuda sizlerin bilgisi olması gerekmektedir.
3- 4 ay önce açılmış bir site olarak Bu durum için DHA 'ndan bize İkazda bulunması gerekmez miydi?
3- Bulunmak zorunde değiller mantıken siz kaynak çekerken kurum ve/veya kuruluşlardan izin alma gereksinimi duymadığınız için kanunen öyle bir ikaz olayı söz konusu değildir.
4- İkazda Bulunmadan Dava Açılır mı ?
4- 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Hükümleri uyarınca hakkınızda yasal işlem başlata bilirler.
Not: ulaşa bilirseniz Rıza bey ile konuşa bilirsiniz kendisi internet yayın sorumlusudur.
Dünya Güzel Olsaydı Cocukları Öldürmezdik..
R10 ( Suleymankasap)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Ön muhasebeci
-
-
Ad Soyad
R** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Benimde başıma geldi ben saatlerce konuştum yeniyim bu işi seviyorum bilmiyordum telif hakkı falan uzun bir süre konuştum sonra dediler 24 saat içinde bütün her şeyi silersin yada linklersin silmeyi tercih ettim korktuğumdan dolayı dava açılmadı. Dip not teknoloji sitesiydi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence panik yapmanıza gerek yok. Oturup hesap kitap yapmak yerine her şeyi kontrol altına almaya çalışın, firmayı arayıp konuyu tekrar görüşün ve bilginizin olmadığını vs. dile getirip bir şekilde ikna etmeye çalışın. Onlara çözüm yolları sunun, temayı ve onların web sitesinden veri çeken botları sizin yazmadığınızı iletin. Sonuçta o sitenin amacı sağdan soldan içerik çekmek değildir, bir çeşit hobidir/girişimdir diye umuyorum... Olmasa bile öyle yansıtın sakinleşirler belki :) Hemen alo 335 mahkeme imdat yapacak değiller, en iyi seçenek gün içerisinde arayıp konuya biraz açıklık getirmek. Belki de onlar senin bilerek DHA web sitesini hedeflediğini falan düşünüyorlardır. Kısacası iki tarafın da neler olduğu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmasının gerektiği tarafındayım.