Herkese merhaba arkadaşlar ben İbrahim. Karadeniz Teknik Üniversite Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Yıllardır web yazılımları ile uğraşmama rağmen forum sitelerinden hep uzak kalmıştım. Artık buna bir son vermeye ve webmaster forumlarında aktif olmaya karar verdim :)

Bu forumda açmak istediğim ilk konu, yurtdışından ödeme almak hakkında. Yaklaşık 3 yıldır aktif olarak kullandığım tamamı organik ve çoğunluğu yabancı olan bir Instagram sayfam var. Günlük UI/UX tasarımlarını kılavuzlarıyla birlikte paylaşıyorum. Tasarımla ilgilenen arkadaşlar sayfaya göz atabilirler www.instagram.com/interfacely :) Sorum şu; sayfada artık belirli bir takipçi kitlem var ve sayfa için bayağı zaman harcıyorum. Artık buradan da para kazanmam gerektiğini düşünüyorum. Ücretli tasarım paylaşımı yapacağım fakat yazının başında da belirttiğim gibi sayfanın neredeyse tamamı yabancı olduğu için yurtdışından ödeme almam gerekiyor. PayPal ülkemizde yasak fakat VPN gibi servislerle hesap açılabiliyor. Hesaptaki para Türkiye hesabına nasıl aktarılır pek bilgim yok (TransferWise gibi servisler kullanılıyor sanırım ama bu servisleri hiç kullanmadım.) PayPal kullanan veya başka herhangi bir önerisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.