Merhaba arkadaşlar, başlık biraz karışık gelebilir öyleyse şöyle özet geçeyim hemen...
1) Bilirsiniz Hostinglerde Cpanelde hazır site oluşturucular vardır Wordpress - Opencart gibi scriptleri tek tıkla ilgili bilgileri girip kullanıcı web sitesi oluşturabiliyor.
2) Bide işin diğer şöyle bir boyutu var ücretsiz hazır web sitesi dağıtan siteler var kullanıcı bilgileri giriyor site ismi vs. ardından ilgili sitenin sub domaininde abudikgubidik.bedavasite.com gibi kendine özel alan yaratabiliyor.
Şimdi benim yapmak istediğim ama konuya bir türlü giriş yapamadığım şeyden bahsetmek istiyorum sizlere.
Az çok php bilgim var ve şimdi wordpress veya opencart gibi bir alt yapıyı siteme gelen kullanıcılara ücretsiz dağıtmak istiyorum yani blogspot mantığı gibi düşünelim.
Örneğin bu işlemi opencart ile yapmak istiyorum kullanıcı site ismini girecek ve benim hazırladığım scripti kendisinin koyduğu subdomain de kullanabilecek yani blogspot mantığı gibi fakat nereden başlayacağım konusunda hiç fikrim yok.
Şimdi gerçekten bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların engin bilgilerine ihtiyacım var :confused: