owarida14 adlı üyeden alıntı
Bugünkü aklım eğer ki olsaydı aranıza daha önce katılırdım. :)
Hoş buldum ve memnun oldum arkadaşlar :) Teşekkür ederim hepinize!
Kardeşim ben de 30 yaşımda bu işlerle ilgilenmeye başladım. Ne kadar şanslısın bilemezsin. Bu yaşında edindiğin teknik altyapı ne kadar yetersiz olursa olsun yaşıtlarına göre fersah fersah ileridesin.
Belki haddim değildir ama iki katından fazla yaşta olduğum için tavsiye vermeyi vazife addederim:
Ne kadar bilirsen bil hiçbir zaman yeterli değildir, bilgilerini çabucak artırmaya bak. Kendi adınla domain al ve blog siteni kur, oradan kendi pr'ını yap. Lakabın hoşuna gitse de gelecekte sana isminle hitap edecekler ve şimdiden ismini bir marka haline getirirsen ileride daha çok güvenilir ve saygı duyulur bir insan olursun, özellikle bu işleri daha 20'li yaşların başında başarabilirsin. Bu işten belli ki eğleniyorsun, bu eğlenceyi biraz da şimdilik harçlık, gelecek için para kazanmaya odakla, özgün ol, düzgün ol, piyasanın boşluklarını bulmaya çalış (zira senin hayal gücün şu an hayatının en güçlü noktasında, bunu değerlendir). Tasarım alanında kendini çok geliştir, adobe programlarıyla biraz vakit geçirmeye çalış. Yukarıda dediğim gibi,hayalgücünün kıymetini bil, hayatında bir daha bu yaşa gelmeyeceksin.
Bol bol hata yapmayı ve bozmayı ihmal etme. Hatalar en iyi öğretmen olacak senin için. Ha bir de mutlaka 2 dil öğrenmeye önem ver. Mümkünse 3 tane.
Sanki çok sorumluluk yükledim ama emin ol bunlar seni aranan adam yapacaktır. Yapsan da yapmasan da 10 yıl sonra çok iyi anlayacaksın ve 10 yıl hiç de uzak bir zaman değil, çabucak gelecek.
Tekrar hoşgeldin. Çok mutlu oldum.