mozturk0707 Google spamlı sitelerin bir süre ilk sıralarda yer alabileceğini ama zamanla yok olacağını açıkladı bir ara.

Backlink konusu net artık; spamlı saçma sapan backlink alan siteler bir süre düşüş yaşayacak, o konuda bir şüphem yok. Sadece ne zaman gerçekleşir, onu da zamanla göreceğiz.

Aslında bunu bir kaç sitede gördüm de açıkçası. Reddetme işlemi yaptık ve 20 gün civarı oldu, bazılarında yükselişler başladı. Ve enteresan olan; diğer kelimelerde de yükseliş mevcut. Bu yüzden backlink konusu daha hassas bir hal aldı diyebilirim.

Geçenlerde zorlu bir sektörde olan müşterimin analizlerini yaparken bir şey çok dikkatimi çekti. İlk sıralarda yer alan rakip sitelerin mobil açılış hızları son derece iyiydi ve hatta misal; 1.sn olan site 1.sıra, 1.2 sn olan site 2.sıra gibi çok enteresan bir sıralama şekli vardı.

O an anladım ki google cidden mobile ağırlık verdiği gibi bizden sakladığı bir çok kriteri mevcut her zaman olduğu gibi. Umarım yakın bir zamanda bizlere bazı açıklamalarda bulunurlar. Hiç ümidim yok gerçi :)

Ama ben uzun sürse de sıralamaların adil olacağını düşünüyorum.

Kolay gelsin herkese.