2 gün önce detaylı bir yazı hazırlamıştım fakat keywordler hakkında bir kaç şüphem var.
Wordpress kullanıyorum
1) Yazımı yayınladıktan sonra keywordlerimi resimdeki alana virgülle ayırarak yazdım.
https://i.hizliresim.com/VQ93LR.jpg
2) Yoast Seo eklentisinde yazımı yayınlamadan önce focus keyphrase kısmına yazımın ana keywordunu yazdım
3) yayınladığım yazımdaki keywordlerimi iyi kullandım diye düşünüyorum. ana keywordum tüm yazımın %4.5'unu kaplıyor.
4) ayrıca temanın header.php'sine ve arasına aşağıdaki kodlar ile nichemin genel keywordlerini yazdım
5) yazımı yayınlamadan önce hazırladığım ana keywordume benzer ve konumla alakalı olan ek keywordleri de yazımda kullanmaya çalıştım.
6) yazımdaki başlıklar keywordlerimi içeriyor ve h2 başlığı olarak kullandım.
7) anasayfamda sitemin ana keywordu olan başlığı h1 tagı içerisine aldım
Sorularım şu;
1) keyword kullanımı adına yapmam gereken başka bir işlem var mı? şu an sadece yeni yazılar yazarken keywordleri cümlelere sırıtmayacak şekilde yerleştirmem gerekiyor diye düşünüyorum. onun dışında googlenin keywordlerimi tanıması için elimden geleni yaptığımı düşünüyorum?
2) wmaracindaki seo analizle sitemi incelediğimde keywordler kısmında kelime yoğunluğu şu şekilde(örnek) keywordlerim araba al,araba sat,araba tamir
araba (3)
al (1)
sat (1)
tamir (1)
bu şekilde bir kelime yoğunluğu sıkıntı çıkarır mı? al,sat ve tamiri ayrı bir keyword olarak mı algılıyor yoksa sadece kelimeleri göstermek için mi yapılmış?
3) diğer seo analiz siteleriyle baktığımda anasayfamda ve hakkında vs. sayfalarında kelime sayısı az diyor. anasayfadaki kelime sayısının az olması vs. google sıralamalarımı etkiler mi?