Backlinkcigeldi hocam kontrol ediyorum da içerikleri pinterestte benden başka paylaşan yok. Başlığı filan da özgünleştiriyorum atıyorum 40 tane komik fotoğraf mesela genelinde telif hakkı bile yok :) Yani mesela atıyorum adam instagramda bir photoshopçunun tutan gönderilerini kendi sitesinde kaynak göstererek paylaşıyor şimdi bu adamın yaptığının aynısını ben yapıyorum diyelim sadece başlık açıklama değiştirerek. Bu adamlar pintereste pek önem vermiyorlar ben de oradan yüklüyorum. Aslında mantıken spam olmaması lazım çünkü bu dediğim site aşırı büyük ben spam yapıyorsam onlar da yapıyor :) Böyle birsürü hesap keşfettim 500k+ aboneli komik fotoğraf paylaşan bayağı büyük siteler sapasağlam duruyorlar :D Siz nasıl yapıyorsunuz hocam bütün fotoğrafları özgün mü buluyorsunuz?
Evet içeriklerim özgün bu yüzden 5 ayda 50k takipciye ulasabildim :) buzzfeed vs.. gibi hesaplar kapanmaz. Onlar oturmus bilinen hesaplar. +500k hesaplar da kapanmaz. Ancak bunlar yeni hesaplar icin gecerli değil. Ek olarak buzzfeedin herhangi bir iceriginin pinterestte olmama ihtimali yok :) buzzfeed atmiyor olabilir ancak takipcileri tek tek paylasiyor o icerikleri. Hashtag vs.. kullanmiyorlardir ondan bulamiyorsunuzdur.
Söyle diyeyim benim rakipler de +2 milyon +5 milyon takipcili hesaplar. Benim iceriklerim onlardan kat kat daha iyi. Adamlarin ozgun icerik atma dertleri yok artik. Ati alan uskudari gecmis. Fark yaratabilmek icin onlardan daha iyisini yapabilmen lazim. Ha benim amacim en fazla 20k 25k takipci falan diyorsan is degisir. Mesela benim hedefim sene sonuna kadar +100k bu türden büyük hedeflerin varsa ilerisi icin bir kitle edinmek istiyorsan tamamen ozgun calismak zorundasin. Aksi mumkun degil.