Başlığı okuyunca öyle bir ormanın varlığını düşünmüş ve bilgi almak için tıklayarak buraya gelmiş olabilirsiniz. Belki de böylesi bir etkinlik düzenleneceği hissine kapılarak gelmişsinizdir. Kim bilir, öylesine, rast gele ulaşmış olma ihtimaliniz de var...

Neyse, direkt konuya gireyim. Napolyon ne demiş? Hepimizin bildiği o aynı kelimeyi üç kez tekrarlamış. O yüzden önce şuna değineyim: Nasıl bir şirket olursanız olun yapacağınız bağışları vergi ödemelerinizden düşebilirsiniz. Hatta işveren olmasanız bile, şayet kira gelir vergisi ödüyorsanız, yine ödediğiniz tutar kadar muafiyet sağlayabilirsiniz. Bunlarla ilgili olarak isterseniz Google'a sorabilirsiniz, isterseniz de muhasebecinize danışabilirsiniz. (Bu paragrafta anlatılmak istenen, esasen ödediğiniz tutarı dolaylı olarak geri alma şansınızın olduğudur; ancak bazı prosedürlere ve oranlara dikkat etmeniz gerektiğidir.)

İşin aslı şu arkadaşlar: İster WmAracı olsun ister bunu okuyan siz değerli forumdaşın kendi yöneticisi, sahibi veya ortağı olduğu firma... Az veya çok, bir fidan alma şansınız olduğunu hatırlatmak istedim. Şöyle ki bir yerlerde WmAracı (veya kendi adınız olduğunu düşünün) Hatıra Ormanı levhası görmek, belki de çeşitli yerlere yapılacak reklam ödemelerinden çok daha makbule geçebilecektir. X TL reklam ödemesi size kısıtlı bir dönüş sağlarken, böylesi bir yatırım ise onlarca yıl dönüş yaptırabilme olanağı sunmaktadır.

TEMA olur, Ege Orman Vakfı olur, olur da olur... Mesela gelin WmAracı örneğinden gidelim. WmAracı'nın önünde iki seçenek duruyor:
1) Forum yöneticilerimiz kendi gönüllerinden kopan tutarda bir koru veya orman oluşturabilir ya da fidan bağışlayabilir,
2) Forum yöneticilerimiz ilgililerle görüşüp toplu olarak fidan alımının maliyetini öğrenerek bizlere bildirir ve üyeler adına fidan dikimi yapılır. Böylesi bir etkinliğe kaç kişi katılır ve katılımcılar isteklerine göre birer, ikişer, belki üçer fidan bağışlar ayrı mevzu. Öte yandan belki de teşvik etme amacıyla her bağış için ilgili üyeye ufak bir hediye (üyelik gibi) bile sunulabilir.

Sözüm meclisten içeri bu arada Sn. admin gerçekten ne de güzel olur?

Bu arada, sizler de öğrenci olduğunuz üniversite kulüplerinde ya da yönetiminde söz sahibi olduğunuz firmalarda buna benzer adımlar atabilirsiniz. Kurumsal kimliğiniz birkaç yıl içinde ortadan kalksa bile, o kimliğinizin "bir dikili ağacı" olabilir.

Bu güzide forumda böyle bir adım atılırsa çok sevinirim, atılmazsa da belki bir üyenin girişimine vesile bile olsam mutluluk duyarım...

Herkese iyi günler, iyi forumlar...