TEMA'yı aradım ve 3'ü tuşladım ancak açan olmadı. İnternet sitesinde ise şunları buldum:
'TEMA Vakfı Umut Ormanları' için fidan bağışlamak isterseniz;
- 3.000 - 4.999 adete kadar olan fidan bağışlarınızda kurumunuza özel Bağış Belgesi,
- 5.000 - 9.999 adete kadar olan fidan bağışlarınızda kurumunuza özel Ağaç Plaket takdim edilmektedir.

Fidan birim bedeli 10 TL'dir.

Hatıra Ormanı ve Umut Ormanı çalışmalarımızda, üzerinde kurumunuzun logosunun bulunduğu ve isminin yazılı olduğu fidan sertifikası düzenliyoruz.
Talebiniz doğrultusunda her bir fidan için ayrı sertifika düzenlenebilmektedir. Online sertifika düzenlemesi ücretsizdir. Basılı sertifika taleplerinde; 3.000 adete kadar, her bir basılı sertifika bedeli 3 TL, 3.000 adet ve üzerinde her bir basılı sertifika bedeli 2 TL'dir.

Hatıra Ormanı ve Umut Ormanı için yapılan bağışlarda, kurumların talep etmesi halinde 'Bağış Belgesi' ve 'Ağaç Plaket' takdimleri bir tören düzenlenerek gerçekleştirilebilir.

Bireysel Hatıra Ormanı oluşturulabilmesi için, sahaya en az 2.000 adet fidan bağışı yapılması gerekmektedir. Fidan birim bedeli 10 TL'dir.

Kaynak: Hatıra Ormanı Oluşturma

Anlaşıldığı kadarıyla, ki emin olmak gerekiyor:
1) En az 2000 fidan, yani 20,000 TL toplanması gerekiyor.
2) WmAracı ismi ve logosu levhada belirtilebiliyor.

Ege Orman Vakfını'da aradım. (0232) 464 51 60 numaralı telefondan edindiğim bilgiler ise şöyle, ki forum yöneticilerimiz istedikleri durumda yüz yüze görüşüp bilgi alabilirler.
1) Fidan bedeli 10 TL olup 500 fidanla koru ve 5000 fidanla orman oluşturabilirler. Kimi üyelerin birden fazla fidan bağışlayacağını kabul edersek, hatıra ormanı oluşturmak mümkündür.
2) Dikim bölgesi Bergama - Kınık olup çoğunlukla kızıl çam dikimi yapılmaktadır.
3) Her bağışçı listede yer alacaktır; ancak basılı sertifika isteyenlerin 11 TL ödemesi gerekmektedir.
4) Tabelada forum ismi ve logosu bulunabilecektir.

Firmaların bağış durumları:
Şayet forum yönetimi (veya sizler değerli üyeler) ekstra bir bağış yapmak isterseniz ve bunu da ilgili vergiden muaf tutmak isterseniz ilgili kanunun "Diğer İndirimler" kapsamında hesaplamanız gerekmektedir:
Genel ve özel bütçeli kamu idarelerine, il özel idarelerine, belediyelere, köylere, Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflara ve kamu yararına çalışan dernekler ile bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetinde bulunan kurum ve kuruluşlara makbuz karşılığında yapılan bağış ve yardımların toplamının o yıla ait kurum kazancının %5’ine kadar olan kısmı, kurumlar vergisi beyannamesinde ayrıca gösterilmek şartıyla kurum kazancından indirim konusu yapılabilecektir.
Kaynak: Diğer İndirimler

Şayet bir firma değilseniz; ancak kira gelir vergisi ödüyorsanız da bu olayda yatıracağınız tutarın en azından bir kısmını vergiden muaf tutabilirsiniz.

Not: Vergi muafiyetiyle ilgili bilgileri kesinlikle önceden araştırmanızı ve ona göre davranmanızı öneririm. Eski, geçerliliğini yitirmiş kaynaklara ulaşmış olma durumum söz konusu olabileceğinden burada aktarılanlara bağlı olarak bir eyleme girişmemeniz önemlidir...