Yeni başladığın için kafa karışıklığı yaşıyorsun ama biraz ara verip baktığında parametreyi parametre olarak göndermenin mantıklı olduğu sonucuna ulaşırsın. Sınıfa ait propery'ler üzerinden de gönderilebilir mantıksız değil ama bu iş için zaten fonksiyona parametre geçmek diye bir kavram var.

E peki sınıf propery'lerini ne zaman kullanıyoruz? Aynı sınıf içinde a, b, c, d metodları olsun. Birbirlerine parametre geçmeye gerek olmayacak veya nadiren parametre geçilmesi gerektiğinde vs vs global bir değişken olarak kullanıyoruz. Local değişkeni tanımlayıp sonraki satırlarda if dersin değer verirsin, daha sonraki satırlarda başka bir şey yapıp değer verip alırsın vs vs gibi düşünebilirsin, bu bütün sınıf tarafından erişiliyor veya diğer sınıflardan erişilebilir.

Son olarak dizi şeklinde gönderip göndermemek sana kalmış ama tutupta 20 değişkeni yollarsan bol bol küfür yersin. Genel olarak max 3-5 tane parametre beklenir, sen sıkarsın 7 olur ama abartmamak lazım.

Hatta dizi olarak gönderiyorsan PHP'de bir güzellik var; extract metodu. Diziyi key-value şeklinde gönderip alırken de extract metoduyla tüm keyleri bir değişken olarak oluşturuyor ve value'larını da değer olarak atıyor. Yani dizideki tüm item'ları değişkene çeviriyor, değişken olarak direkt kullanabilirsin.

extract(['degisken' => 'değer']); echo $degisken;