öncelikle,ingilizce siten var diye ingilizce adsense başvurusu yapmak zorunda degilsin hocam.bu olayın kazancı etkiledigini söyleyenlerde var,alakası yok diyenlerde.alakası var diyorsan sen,o ayrı tabi :) ben kazançla alakası olduguna inanmıyorum ama yabancı hesaplarla çalıştım hep yinede,özellikle ingiltere seviyorum ben.
sonuç olarak ben tr adsense kullanmak istemiyorum diyorsan,ücreti karşılıgında pin için adres saglayan siteler/kişiler var.onlar sana pini gönderecegin adresi veriyor,pin gelincede sana pin kodunu söyleyip,parasını alıyorlar.yanlış hatırlamıyorsam en son ingiltere pinine 40-50tl ödemiştim kısa bi süre önce.
youtube ile ugraşırken yüzlerce yabancı adsense hesabım vard,hepside ingiltere yada almanya idi.pin biran önce gelsin diye bi acelem yoktu ve 3.pinin gelmesini beklerdim.3.pinin üzerinden 31 gün geçtikten sonra ise otomatik olarak formla onaylatırdım.bu formla onaylatma konusunda sadece abd hesaplarımda sorun yaşadım,formla gönderme yeri çıkmıyordu abd adsensede ama digerlerinde sorun yaşamadım.tabi 3 yıl öncesine ait bu form olayı,hala aynı mı bilmiyorum.