Hocam beni yanlış anlamayın ama yazınızı okuyunca bu işlerden pek anlamadığınızı yeni yeni öğrendiğinizi bir yerlerden başlamak istediğinizi anladım. 3-4 ay çok az bir süre, bi iş almak için acele etmeye gerek var mı?

Benim tavsiyem; kendinizi geliştirebildiğiniz kadar geliştirip bu işlere öyle girmeniz. Hatta bu işlere girmeden önce kendi kafanızda projeler üretip kodlamayı deneyin. Yapamadığınız yerlerde araştıra araştıra öğreneceksiniz zaten. Böylece daha kalıcı olacak.

Bilmediğinizi varsayarak yazıyorum. Front-end ve Back-end tamamen farklıdır.
HTML, CSS vb. ile yönetilebilir sistemler yapamazsınız.

Müşterinin istediği e-ticaret sistemi için back-end bilginizin olması gerekiyor. Sadece bununla da kalmıyor. Sistemin güvenliğini sağlamak için iyi seviyede bilginizin olması gerekiyor.
Hadi hazır sistem kuracağım diyin. Bu seferde hazır e-ticaret sistemlerinde çok fazla özellik bulunduğu için çok yüksek rakamlar isteniyor. Size gelen müşteri o rakamları kabul edecek mi? İleride performans sorunu ya da güvenlik sorunu yaşarsa müşteri size geldiği zaman ne yol izleyeceksiniz? Sonuçta sizin yazdığınız bir sistem değil.

Fiyatlandırma kısmına gelecek olursak, istenen özellikler, sayfa sayısı vs fiyat belirlemede önemli. Kısaca ben back-end tarafında sayfa sayısı ücreti * harcanan zaman olarak ücret belirliyorum. Örnek: tek sayfa 200tl. Toplam 5 sayfadan oluşacak. 5 sayfayı kaç saatte yaparım? 10 saatte. 10x200 = 2.000TL + vergiler. (Rakamlar örnektir.)