Sevgili üstadlar, çok severek yatırım amaçlı elde ettiğim domainlerimi birçok forum ve platformda satışa çıkardım fakat domain alıcısına satılır mantığına dayanarak hiçbirinin alıcısını bulamadım. :D Oldukça vaktim var. Makale konusunda kendime güveniyorum. O yüzden fikirlerinizi bekliyorum. Web tasarım üzerine baştan site yapacak tecrübem yok sadece kurulumu ve ufak tefek ayarlarını yapabiliyorum.

kitapbul.net
13 yaşında ki göz bebeğim bu domain için e-ticaret ve ya kitap önerisi siteleri aklıma geldi ama maliyetleri nasıl olur bilemedim. E-ticaret için dropshopping yapsam artık firmalar bile birçok rakam istiyor. Birde tabi işin şirketleşme boyutu var en azından şahıs defteri gerekecek. O yüzden aklımı en çok bu domain karıştırıyor.

alanadibul.com
Bu alan adı için, alan adı alım satımı üzerine bir site yapmayı düşündüm. Fakat wordpresste nasıl olur? Diğer platformlar ne düzeyde olabilir bilmiyorum. Bir ara acaba forummu kursam diye düşündüm. Ama ücretsiz bir forum kuracağımı göz önünde bulundurursak ee domain piyasasıda bu kadar cansızken nasıl olacak bilemedim.

universitehazirlik.net
Bu domain için aklıma ilk gelen tabi ki üniversite hazırlık derslerinin olduğu bir blog geldi. Ama bu iş oldukça zahmetli. Yani kopya içerik olmasın derseniz, ders içerikleri üretmek oldukça zor. Motivasyon ve çalışma stilleri üzerine bir blog kurayım dedim ama oda siteyi ne kadar doldurabilir bilemedim.

bilimsever.com
Çok sevdiğim bir domain yanlız rakip bilim blogları beni çok korkuttu. Acaba nasıl bir proje üretilebilir bilemedim. Acaba yabancı deney makalelerini çevirtsem nasıl olur ? Yanlız yine maliyet problemim var.

tarihbilgisi.org
Bu arkadaşı satın alırken bayağı bir hevesliydim. Çünkü diğer uzantılar doluydu. Muhtemelen benden önceki arkadaşta o hevesle almış ama sonra düştü işte.. :D Konu belli aslında tarih dersleriyle ilgili blog olabilir ama dediğim gibi eğitim blogları bayağı zor geliyor gözüme... Acaba geniş kapsamlı Ülkemizin tarihi adına bir projemi yapsam diye de düşündüm ama hakkını verebilirmiyim bilemedim.

teknikistanbul.com
Bu arkadaşa İstanbulda bir müşteri bulurum diye düşündüm ama daha o kişiye ulaşamadım. :D Teknik işler rehberi aklıma gelmedi değil. Örneğin su tesisatçıları elektrikçiler hepsinin bulunduğu bir esnaf rehberi. Ve bunu hangi web sitesi yazılımı veya platformu üzerinden uygun meblağlara yaparım bilemedim.

ansiklopedi.online
Bu arkadaşla uğraşmakta çok zor.Ne sermaye yeter ne güç. :D Ama acaba diyorum bilgi sitelerine yönlendirme gibi bir arama motoru yapabilir miyim. Yani basit kapsamlı.

fuar.online
Bu arkadaşlada fuar rehberi kurmayı araştırdım. Ama tabi yinede kafam karışık o kadar güncel fuarı tüm ülke geneli nasıl toplarım bilmiyorum.

Sonuna kadar okuyup vaktini ayıran sevgili üstadım öncelikle ilginden dolayı çok teşekkür ederim. Satılmadıkları için bunda da vardır bir hayır diyerek bu fikirleri geliştirdim. Dediğim gibi vaktim var yalnız parayada ihtiyacım var. Çok yüksek meblağlar beklemiyorum ama en azından emek verdiğim kadar karşılığını alabileceğim projeler önerirseniz çok sevinirim.
Herşey gönlünüzce olsun.