"Yaparak öğrenmek, en iyi öğrenmektir."

Bu yüzden maymun iştahlı olmayı bırakıp, uzun vadeli düşünmek zorundasınız. Kısa dönem vurgunları değil uzun dönemde markalaşabileceğiniz alanlar için projeler geliştirmelisin.

"Kazanç, fikri doğru şekilde hayata geçirmekten geçiyor."

Kervan yolda düzülmüyor, bu yüzden rekabet analizi, swot analizi gibi birçok konu hakkında fikir sahibi olmalı, gelir modelleri düşünmelisiniz.

Neden Tek Bir Projeye Odaklanmak Zorundasınız?



Anın içinde yaptıklarınız geleceği belirliyor. Bu yüzden kısıtlı olan zamanınızı doğru şeye odaklamak zorundasınız. Genel bloglar, şu bloglar, bu niche alanlar değil de tek bir niche alan çünkü önce onu yoluna koymalısınız. O alanda zirveye ulaşmak için günlerinizi harcamalısınız. Başarıya giden yol burada saklıdır, maratona hazırlanan bir koşucu gibi süreklilik kazanca giden en önemli kapıdır.

Peki bu size ne öğretecek?


Bu koca bir değişken fakat tek bir şeyi mükemmel hale getirmeye çalışırken birçok konu da kendinizi geliştirmeye başlayacaksınız. Düşük bütçeye sahipsiniz, bir alan belirlediğinizi; web sitesi açtığınızı düşünelim ve gerçekten mükemmel yapmak istiyorsanız sizi bekleyen adımlar şunlar olacaktır;


  1. Wordpress, benzeri CMS sistemlerinin Kurulumu

  2. İçerik hazırlamak.

  3. Arama Motoru Optimizasyonu

  4. İçerik pazarlama stratejileri.

  5. Kodlama



Elbette öğreneceği konular, ne kadar öğreneceği kişinin hedeflerine göre değişiklik gösterebilir.

Nasıl Gelir Sağlayabilirim?




Benzersiz bir web sitesi oluşturdun ve alanında zirveye ulaştın. Paralar gözünün önünde canlanıyor, hayal ettiğin arabaya bindiğini görüyorsun aslında pek de öyle olmayacak. Aksine olabilirde. Bu tamamen giriş yaptığın alana göre değişiklik gösterecek. Potansiyel ziyaretçilerin, müşterilerin kazanç kapın olacak. Şu şekilde gelir sağlayabilirsin:


  • Adsense

  • Tanıtım Yazıları

  • Link Satışı

  • Banner Reklam Yayıncılığı

  • Alanınla ilgili satış ortaklığı



Elbette hayal gücüne bağlı olarak daha başka gelir kaynakları bulabilirsin. Sen bir alanda otoriter olduğunda gelir, gelip seni bulacaktır. Dolaylı yoldan ya da direk olarak zihninden çözüme ulaşacaksın. Elbette bu gelir modelleri basit bir web sitesi için düşünülmüştür. Geliştireceğin projeye bağlı olarak farklı gelir modelleri, gelir potansiyelleri olabilir.


Artık zirveye ulaştın, gelir akıyor ve ilk zamanlar ki kadar emek sarf etmen gerekmiyor. Ne yapmalısın?

"Sıkı tuttun! Doğru zaman planlaması yapmalı ve aktif lider olduğun projeyle daha az birim zaman ilgilenmelisin. Yeni projen için artık harekete geçebilirsin. Unutma değişmeyen tek şey değişimin kendisi ve bu süreç zarfında her şeyinle geleceksin."

Sakın endişe etme Wmaraci büyük bir platform takıldığın noktarlar da forumun ilgili bölümüne, doğru soruları sorarak kullanıcılardan yardım isteyebilirsin.

Bunun aslında böyle olmadığını tek bir proje yerine daha çok proje ile daha iyi sonuçlar alınabileceğine inanan varsa tartışabiliriz ve farklı senaryolarla bu içeriğe katkı sağlayabilirsiniz. Gelir elde etmek için tek yol web üzerinden geçmiyor; mobil, sosyal medya ve daha birçok alan bulunuyor. Sizin hikayenizi, görüşlerinizi dinlemek isteriz, ilham olmaya başlayın.