Arkadaşlar anladığım kadarıyla güncellemeler şuna neden oldu; instagram api üzerinden herhangi bir post işlemi gerçekleştirilemiyor. Yani takip ettirme, beğeni ve yorum attırma, fotoğraf paylaşma vs. gibi. Bunu da şurdan teyit ettim; piyasadaki en kaliteli otomatik paylaşım zamanlama programlarından 2 tanesini test ettim. Aylık 15 dolar civarında para alan ve yıllardır çalışan uygulamalar, artık sadece hatırlatma yapıyor. Yani ben gönderiyi zamanlıyorum, zorla telefonuma uygulamasını kurdurtuyor ve gönderi attıracağım hesabın telefonumdaki instagram uygulamasında açık olmasını istiyor. Paylaşım saati gelince bana bildirim atıyor, bildirimi tıklıyorum ve instagram açılıyor bana manuel olarak post attırıyorlar.

Özetler paylaşım yaptırtmayi bile api üzerinden yapamıyorlar. Sanıyorum ki şuan çalışan sistemler yalnızca curl gibi çözümler ile faaliyet gösterebiliyor.

Ama ne olursa olsun instagram gibi bir mecra, bu kadar gelişmiş apisinin kullanımını daha fazla engelleyemez. Api olmadan profesyonel anlamda instagram kullanımı bitmiş olur, sadece bireysel devam eder.