Aslında e-ticaret sektöründe önemli olan şey hedefiniz nedir sorusu olmalıdır. Kendinize önce hedefinizi belirlemelisiniz ki yol haritanız ona göre belli olsun.

Bir tema 60 dolar diye masraf etmek istemiyorsanız zaten baştan girmeyin bu işe. Her şeyden önce tasarım son derece kaliteli olmalıdır, bu da ayrı bir masraf sizin için. Kullanıcı aynı tasarımdan hoşlanmaz. Kargoda en az şikayet alan firma ile çalışmalısınız, ve müşteri ilgi bekler; mutlaka yaptığı alışverişten ne derece memnun olduğunu öğrenmelisiniz. Bu da sms, bülten, ve telefon trafiği demektir. Ayrıca ürün iadeleri olacaktır mesela.

Bunu okuyan kişiler aman yahu ne var ki bunda demesinler ciddi anlamda bu masraflardan kaçan site sahipleri var ve bu yüzden başarılı olamıyorlar.

Bir de şuna çok denk geliyorum; kendi başına bir yazılım kurmaya çalışıyor vatandaş. Sonra bir tema buluyor onu yüklüyor. Tema ile beraber bazı eklentiler yükleniyor haliyle. O aralar karşılaştığı hatalar ve izlediği yanlış yol nedeni ile zaten zaman kaybediyor. Sonraları seo konusunda deneyimsiz olduğu için direkt adwords reklam backlink gibi mantıksız işlemlere bulaşıyor. Sonra da suç ya yazılımdadır ya temada maalesef.

İkinci bir olasılık ise; işi çok ucuza yapan birini bulmak oluyor. Ucuza iş yaptırıp kar ettiklerini düşünürken bir anda hatalar aksilikler başlıyor zaten. İnanın bu kişiler (özellikle opencart konusunda) bana çok geliyorlar ve kesinlikle işlerini almıyorum. Zaten bu sebepten dolayı Opencart desteği vermekten soğudum. Yakın bir zamanda bırakmayı düşünüyorum aslında Opencart hizmetini.

Kısacası; her zaman işin uzmanı olan kişilerden destek alınması burada önemlidir aslında.

Her işin bir bedeli olduğu gibi emeğin de bedeli olacaktır. Ama nedense emekler her zaman unutuluyor.

Kiralık yazılımlardan uzak durun; kendinize ait bir siteniz olsun.

Az sayıda misal 100 - 150 ürün kadar satış yapılması düşünülüyor ise Woocommerce kullanabilirsiniz.

Daha çok sayıda ürün satışı için Opencart veya Magento tavsiye ederim. İki yazılım da seo konusunda son derece iyidir.

Bu arada; bugün siteyi açtım yarın hemen para kazanacağım beklentisini de bırakalım artık. Minimum 3 ay sitenizle ilgilenmeniz gerekiyor. O arada zaten yavaş yavaş satışlara başlarsınız. Hemen Adwords reklamlara backlink vs yüklenmeyin.

Sonuç olarak; maliyet konusunda uçmaya da gerek yok, aşırı düşmeye de. Her ikisi de zarardır her zaman.


İyi forumlar herkese.