Aslında bu tamamen sizin bütçenize bağlı ben Buldumbe kanalını geçen yıl açma kararı aldığımda imkanlarım çok kısıtlıydı ve Youtube konusunda bir tecrübem yoktu ilk kanal deneyimim olacaktı. Ama ertelemek istemedim yaparken öğrenir zamanla geliştiririz diye iyi kötü bir şeyler çıkartmak istediğim için başladık çekim hazırlıklarına. Kameramız yoktu ekipten birisi arkadaşından ödünç alıyordu çekim günleri için, tripod yoktu bir tripod aldım 20-25 tlydi :) ucuz bir tripod işimizi gördü arka planı dekor yapmak istiyordum dediğim gibi o zamanlarda kısıtlı imkanlardan dolayı yeşil perde aldım oda kaliteli bir şey değildi internette 200-300 e satılanlardan değildi onuda 20 30 a aldım 2 metre yükseklik 3 metre genişliği var sanırım başlangıçta kamera tripod ve yeşil perde yetiyordu bizim için ofiste beyaz masamızda vardı onuda ekledik her şey hazırdı :) yani kısaca benim çekimlere hazırlamam ortalama 50-60 tlydi birde 50 tlye biraz büyük bir ampul aldım toplamda 100 tl diyelim :) bu yazıyı böyle uzun yazmamın sebebi belki kanal açmak isteyip bütçem yok diye açmaya cesaret edemeyen arkadaşlar için yazmak istedim, başlayın gerisi gelir. :) Güzel bir arka plan hazırlayabiliyorsanız yeşil perde kullanmamanızı öneririm.
Bütçe konusu haricinde photoshop gibi konularda son 1 yıldır kendim yapmaya,öğrenmeye başladığım için çok üst düzey bir bilgiye sahip değilim fakat bu kapak için özendiğim söylenemez boş kalmasın diye yaptığım bir kapak ilerleyen günlerde değiştireceğim o konuda haklısınız teşekkür ederim eleştiri için :) Aynı şekilde kanal açıklama kısmında da değişiklikler yapacağım fakat belki benim görmediğim yanlışlıklarda görmüş olabilirsiniz şuan gördüğünüz yanlışları da buradan yada özelden yazarak belirtirseniz sevinirim :) Son olarak sizin kanalınızın adı bellimi kategoriniz ne olacak? RespectionS
Bu yazışmaları okuyan diğer arkadaşlar konuda bahsettiğim ekipmanlarla çektiğimiz videoları inceleyebilirsiniz Buldumbe kanalından https://www.youtube.com/channel/UCsm2Zr1fMI7BL7h32M5VwmQ