Haber sitelerini baz almak en büyük hatadır maalesef.

Şunu unutmamak gerekiyor; faydalı kaynak olarak algılanan (yani hitleri gerçek anlamda yüksek olan) siteler her zaman öndedir ve bu değişmez.

Üstelik Google efendi son bir kaç aydır yüzde olarak çoğunluğu mobil indexe ayırmış durumda. Ve bunu search console hesaplarında ilk zamanlar bir çok kere bildirdi.

Buna bağlı olarak bir çok algoritma değişikliği yapıldı ve tam olarak netleşmiş değil hala durumlar. Ve ciddi anlamda ziyaretçi kaybı yaşayan yabancı siteler de mevcut.

Her ne kadar biz haber sitelerine girmiyor olsak maalesef büyük bir çoğunluk giriyor. Bu da bir nevi takipçi halinde iyi bir kitle yaratıyor. O kitle sayesinde Google ciddi gelir elde ediyor reklamlardan.

Ve Google para kazandığı için faydalı kaynak algısına sığınarak spam vs görmezden geliyor.

Bir arkadaşımızın yerel haber sitesi var mesela. Her zaman ilk sırada çıkıyor. Dedim ki arkadaşa ddos yersin. Ne alaka dedi kim ddos yapsın bana. Bir gazete ilk sırada idi ve arkadaşın sitesi onun üstüne yerleşmişti. Ve bir süre sonra ciddi ddos yedi site :) Cloudflare aldı vs derken 2 ay sürdü. Daha sonra doğal olarak arkadaşın sitesi 3.sıraya geriledi. Sonraları 2.sıraya çıktı. Aman dedim bırak orada kalsın site :)
Alt tarafı yerel haber yahu. Hiti ne kadar olabilir ki. Ama illa tepede olacaklar :)

Yukarıda anlattığım hadise maalesef doğru :) Bu tarz şeyler yaşanıyor.

İşte haber siteleri ama bu şekilde ama o şekilde ilerliyorlar. Bu ara onlar hakkında ne yapsak boş kısacası.

Ha bu arada, Google bir ara haber sitelerinin sadece Haber kategorisinde yer alacağını ama biraz zaman gerektiğini açıklamıştı. İşte o zaman meydan bizlere kalacaktır diye umarak keyfinizi kaçırmayın derim.

Sabredelim ve yeni içeriklerimize odaklanalım sadece.