ctnbckci Biliyorsun yakın bir zamanda seo uzmanı bilinen meşhur biri benim sitelerden biri üzerinden ne yapmıştı hatırlarsın.

Hala o konuyu unutmuş değilim mesela. Ama bir yerde iyi oldu o saçmalığı yaptığı. Kendini rezil ettirmek için bana bir hırs verdi :) Zamanı gelince kendisini buradan tebrik edeceğim rezil olmasına sebep verdiği için.

Haber siteleri de maalesef etik dışı hareket ettikleri için her zaman şunu düşünmüşümdür: kim/kimler bunlara akıl veriyor?

Yani hep Google amcayı suçlamamak gerek bence. Biraz da kendimize bakmalıyız. Bize hep seo hakkında bilgiler veren o seo uzmanlarına bakmalıyız ne kadar yanlış bilgilendiriliyoruz diye. Her denilene inanmamalıyız, her seo paketine atlamamalıyız; hatta hiç seo paketi almamalıyız. İlla alacaksak sitemize özel paket oluşturmalarını istemeliyiz. Ve artık seo nun sadece backlink den ibaret olmadığını kabullenmeliyiz.

Örneğin daha bir kaç saat önce yoast sitesinde bir yazısını okuyordum aklıma geldi bir anda siteyi inceledim. Yoast tüm dünyada bilinen bir eklenti olmasına rağmen kendi sitesine ciddi anlamda gereken özeni göstermiş ve göstermeye devam ediyor. Bizim ne fazlamız var? Özen göstermeliyiz kısacası.

Yabancı kaynakları takip etmek bu yüzden her zaman en sağlıklı yöntemdir. Kimse kusura bakmasın, üzerine alınan seo uzmanı arkadaş varsa da hiç umurumda değil açıkçası.

Az sabır, azıcık mantık diyorum..

Sizler de işlerinizden arda kalan zamanlarınızda rakip sitelerinizi inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz. Onları geçmek için neler yapabileceğinizi planlayabilirsiniz.

Yine uzun yazdım, affola..

İyi forumlar herkese.