Selamun aleykum, yıllarıdır aklımda bir domain var kendim alıp proje yapmayı çok istiyordum ama hem ilgilendiğim başka projeler hem de sağlık sorunlarımdan dolayı domaini alamadım. Ama bir türlü aklımdan çıkaramıyorum harika bir genel blog ismi. Onedio, Listelist, ofpof vb gibi bir site oluşturmak için bence çok güzel bir domain.

Şunu sormak istiyorum bu domaini kendim alıp satmak yerine, fikir olarak satabilir miyim? Hani domain önerin 100-300 TL ödül vericem şeklinde ilanlar oluyor ya bunun gibi.

Şunu söylemek istiyorum yanlış anlamayın "herşeyi de ticarete döktünüz, parasız bir şey yapmıyor musunuz" vb önyargılara kapılmayın lütfen. Ben gerek burda gerek başka sitelerde gerekse gerçek hayatta nerdeyse
bütün yardımları karşılıksız yapıyorum zaten. Bu yüzden internetten daha 1 kuruş kazanmışlığım yok. Herkes gibi geçimlilik derdi yeni mezun işsiz ve engelli bir birey olarak çözüm arıyorum. Özgüven eksikliğinden de bildiğim hiç bir şeyi para karşılığı yapmak istemiyorum, hakkını veremezsem diye korkuyordum açıkçası.

Ama araştırmacı ve sürekli analiz yapan biri olarak domain önerileri bulabilirim diye düşünüyorum. Stoklamak için sermaye lazım evet ama detaylı araştırma yapıp fikir vererek de gelir elde edebilir miyim? Bu halihazırda varolan bir sektör ilanlara bakarsanız bu şekilde çok ilan var. Tabi eski ilanlara denk geliyorum geri dönüş yapan olmadı daha.

Vakit ayırıp araştırma, analiz yapıp öneri vermek de riskli tabi. Beğenmedim deyip gidip satın alabilirler. Bütün emek, zaman ve kafa yorma heba olabilir. Bilmiyorum...