yilmaz70 adlı üyeden alıntı

RespectionS Paylaşımlı hostingde çalışan onlarca Opencart sitesi mevcut. Xml ile yüklenen ürünler konusunda ise cron gerekli olduğu için Vps ihtiyacı oluyor genelde. Cron dışında bir ihtiyaç yoksa paylaşımlı hostingde çalışabilir Opencart siteleri. Lütfen bazı detayları atlamayalım.

cPanel üzerinde bir sıkıntı yaşandığını da görmedim hiç ayrıca.

Hatta 150.000 ürün 600 kategori olan bir Opencart sitesi cPanel üzerinde çalışıyordu.

Opencart yüksek sorgu tüketir bu yüzden özellikle I/O 5 MB üzerinde olmalıdır mesela. Sadece bazı ayarlara dikkat edilmesi gerekiyor.

En büyük yapılan hata her zaman resimlerin optimize edilmeden yüklenmesidir. Ve yanlış ebatlandırılan resimler söz konusudur. Logo 1000 x 500 yapan, ürün resimlerini 1.5 MB hatta; 10 MB kullanan site sahipleri gördüm. İstediğiniz kadar güçlü sunucunuz, cache vs olsun yüksek MB sahip siteler her zaman yavaş açılacaktır.

Demek istediğim; asla tek neden yoktur olumsuz etken olarak.


En büyük etmenlerden birisi cpaneldir e-ticaret sitelerinde eğer tamamen kalkar cpanel ve linux üzerinden işlemler halledilip kurulum yapılırsa işte ozaman en yüksek perfonmansı alabilirsiniz e-ticarette. Ben cpanele kuramazsınız demedim cpanel ile kullanırsanız yüksek cpulara yol açar dedim bunun yanı sıra evet tema, cron, görsel dosyalarının boyutu, sayfa boyutu ve daha tonla sebebi var neden böyle bir açıklama yaptınız yorumuma anlam veremedim :)