Dropshipping konusunun hem avantajı hem de dezavantajları var. Örneğin amatör satış yapanlara hitap ettiğinden dolayı birçoğu kişi vergi mükellefi bile değil ve dolayısıyla yalnızca komisyon alarak ve işin kalan zorluğu ile hiç uğraşmadan işlerini yapmak istiyor ancak bu zorluğu aşabilecek kapasitede bir dropshipping yapan firma en azından ben görmedim hiç.

Diğer yandan profesyonel olarak yapanlar için ise zaten anlaştığı birçok kurum olduğundan dolayı almış olduğu dropshipiing davetlerinin birçoğuna katılmıyor bile. Özellikle sistem ve stok bildirimi çok net ve belirtici şekilde değil ise yaklaşılmıyor bile. Bu konuda Pasif Gelir ile Para Kazanmak konusunda değinmiştim ve birçok kişiye bu işin zorluklarından bahsetmelerini istemiştim. Genel görüş olarak en başta gelen şey parayı elden alabilmek istiyorlar, bunun sonrasında kapıda ödeme olabilmesini ve bunun düzenlemesinin düzgün olmasını istiyorlar.

Eğer anlaştığınız kişilere kazançlarını elden teslim edebiliyorsanız (mesela haftalık veya aylık) ayrıca kapıda ödeme için eğer ürün geri gelirse (yani alıcı ürünü almaz ise) bu durumda bir çözüm sunarsanız, bir de son olarak stoklarınızdaki ürünler ile ilgili görseller bulundurum açıklayıcı şeyler yazmış olursanız çok başarılı olacaktır.