Uzman birine danışman gerek. Durum normal değil. Ha sana iyi bir haber vereyim yalnız değilsin. Kişi toplumdan ve insanlardan korkmasa bile insanların iki yüzülülüklerinden tiksidiği için kendini sosyal ortamlardan izole edebiliyor. Bir nevi kendini koruyabiliyor.

Hele günümüz Türkiyesinde ve aile yapısında birçok genç problemlerle boğuşuyor. Eğer yalnız kaldığın süreçten bir kazançla çıkacağını düşünüyorsan uzak durmaya devam et Ancak bu durum sana zarar veriyorsa bir uzmanla görüş içini dök en azından. Asosyalim diyerek asosyalliğini kabul ediyorsan bu durumda ya toplumdan insanlardan uzak durmak istiyorsun iradenle bunu yapıyorsun ya da yapmak istememe rağmen psikolojik engellerden dolayı uzak duruyorsun.

İnsanlarla konuşmak sosyal olmak çok önemli bir şey değil ancak her insan bunu kaldıramaz. Bir noktadan sonra seni anlayacak bir insan arayacaksın bu konuyu şimdi halledemezsen o nokta geldiğinde daha varim durumda olursun.

Son olarak Tüm korkuların sonu çıkmaz sokaktır bilgin olsun. Hiçbir korkundan sonsuza dek kaçamazsın. Madem önünde sonunda bu korkuyla yüzleşmek zorunda kalacaksın ne diye kendine zarar veriyorsun canını sıkıyorsun di mi? :) İlk adımı sen at.

İnsanları çok fazla takma. Topluma tamamen entegre olursan sana yarardan çok zarar verir. Kendine has kişiliğini koru lakin gerektiğinde de köprüyü geçmek adına adımlar atabil. Yoksa yalnızlık dediğimiz olay zihinlerde başlayan bir olaydır. Bazen yüzbinlerin içinde bile yalnız hissedebilirsin. Zaten günümüz dünyasında insan denen varlığın en önemli problemlerinden biri anlaşılmamak. Toplumda empati yapan çok az birey vardır. Kitle psikolojisi ile hareket ederler. Demek istediğim nasıl mutluysan öyle yaşa. Özgüvensizliğin vs.. varsa da altta yatan başka problemlerden ötürü vardır bir uzmanla dertleşebilirsin. Arkadaş edin vs.. demişler lakin bu tür problemleri anlatabileceğin insanlar 3 5 günlük insanlar olmasın :) anlaşılmamak hatta karşındaki kişiye göre değişmekle birlikte karşıdaki kişi tarafından yargılanmak kendini daha kötü hissetmene sebep olur.