sevdabirates adlı üyeden alıntı
https://medium.com/@apoorvsukumar/9-tips-to-increase-adsense-cpc-with-proof-d3e63936dbb5!ingilizce ve adsense! Bilen arkadaşlar yukarıdaki makaleyi bir okusun. Bütün yazılarımda yazdigim bilgiler doğru muymuş yanlış miymiş?
-konuyla ilgili yazılan makalelerin önemi
-icerigin önemi (özgün yazmak)
Hâlâ anlamayan varsa yapacak bir şey yok. Çok bilen mi bilir biliyorum diyen ahkam kesen mi karar sizin....
Hocam tüm yorumları okudum, zaten bu belirttiğinize aklı başında kimse karşı çıkmaz, çıkmıyor da. İçerik odaklı sitedeki en önemli şey içeriğin kullanıcıya yararlı olup olmadığıdır. Zaten oturum süreleri ve süreklilik bunu kanıtlar. Ve buna ek olarak bu içeriği sizin üretip üretmediğinizdir. (özgünlük)
Fakat daha önce bir reklam ajansında (yazılımcı olarak) çalıştım ve oradaki adwords sorumlusu arkadaştan şunları öğretim. Yerli yabancı birçok firmanın reklam yönetimini yapan (kendi müşterileri dışında dışardan da iş alan) bir ajanstı.
Sitesine hit çeken ve satış yapmak isteyen sitelerin, adwords üzerinden çektikleri hitler sonucunda;
- 2 basamaklı fiyatı olan direkt ürün satışında ortalama satış oranı %5 (20'de 1)
- 3 basamaklı fiyatı olan direkt ürün satışında ortalama satış oranı %2-3(40'da 1)
- Yüksek fiyatlı ve aylık/yıllık ödemeli hizmet satışlarında ise net hesaplanamasa da direkt satışlardan daha düşük
olduğunu biliyorum.
Yani özetle; ben ortalama fiyatlı bir ürün sattığım siteme adwords'den çektiğim her 20 tıklamada 1 satış yapabiliyorum, pahalı üründe 40'da 1.
57 Dolar tık başı maliyet'im olduğu taktirde (ki düşük rakamlı bir ürünü düşünmüyorum bile) ürün satışı yapmak için 2280 dolar (ort), hizmet satışı yapmak için de 2280 dolar (en az) reklam ödemesi yapıyorum. Bu size yapılan ödeme. Google'ın kendi komisyonunu düştükten sonra size bu rakamı gösterdiğini düşünürsek bu müşteri ne satıyor olabilir ki bu kadar yüksek giderlere göz yumuyor?
Tabi ki zor kelimelerin, niş kategorilerin ve kaliteli içerikler ile kullanıcıya fayda sağlayan sitelerin tık başı gelirleri çok çok yüksek olacak. Siz ısrarla bunu söylüyorsunuz ve zaten haklısınız. Ama bu yükseklik oransal olacaktır. Dandik içerikli genel kategorili bir site 1 birim kazanıyorsa, yüksek kaliteli ve niş kategorili bir site 4-5 hatta 10 birim kazanır. Ama tık başı 20-30-50 dolarlar değil.
Uzun yıllardır adwords ve adsense ile çalıştığım için sistemi en rahat kavrayacağınız yolun şu olduğunu düşünüyorum. Reklam verenlerin bilgilerini paylaştığı mecralarda gezinin ve reklamın nerden nasıl geldiğini düşünün.
Ben de ortalama 20 kuruş tık başı gelir elde ettiğim Türk sitemden zaman zaman tık başı 14-15tl elde ettiğim oluyor. Ama kaç ayda bir... Bunun sebebi de daha önceki arkadaşların da belirttiği gibi adwords ayarlarını bilmeyen talihsiz reklam verenlerin hatalarından dolayı oluyor.
Sonuç olarak sizin sitenizi ziyaret eden herkes devlet başkanı, sitenizde yayınlanan reklamları veren kişi de savaş uçağı imalatçısı değilse asla 'istikrarlı olarak' tık başı 20-30-50 dolarları göremezsiniz. Reklam verenlerin gözünden düşünün durumu, tek taraflı bakmayın olaya.