Merhaba Arkadaşlar;
Biraz araştırdım forumda konular var ys belgesi ile ilgili ama bazılarında eksikler falan var.Bende faaliyet.tib.gov.tr/yetbel/ adresinde s.s.s. okudum diğer sitelerde burada olan konuları da okudum ve kısaca soru-cevap şeklinde yazdım.
[COLOR=Red]Soru 1)Yer Sağlayıcı Nedir?[/COLOR]
Cevap 1)İnternete açık hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan/işleten gerçek veya tüzel kişiler yer sağlayıcıdır.
[COLOR=Red]Soru 2)YS Belgesi Nereden Alınır?[/COLOR]
[COLOR=Black]Cevap 2)[/COLOR]www.faaliyet.tib.gov.tr/yetbel/ adresinden alabilirsiniz.
[COLOR=Red]Soru 3)Başvururken Ücret Ödemem Gerekiyor mu?[/COLOR]
[COLOR=Black]Cevap 3)[/COLOR]Hayır başvururken hiç bir ücret ödemiyorsunuz.
[COLOR=Red]Soru 4)İş Yerim Yok,Sadece İnternetten Satış Yapıyorum Adres Bölümüne ne Yazacağım?[/COLOR]
[COLOR=Black]Cevap 4)[/COLOR]Başvuru formunda bulunan 4,5,6.Alanlar boş bırakılabilir.
[COLOR=Red]Soru 5)YS Belgesi Kaç Gün İçinde Gelir?[/COLOR]
[COLOR=Black]Cevap 5)Başvurunuz onaylandıktan sonra yaklaşık 10-15 gün içinde gelir.(Yoğunluğa göre değişmektedir.)
[COLOR=Red]Soru 6)YS Belgesi Almak İçin Yaş Sınırı Var mı?[/COLOR]
Hayır hiç bir yaş sınırı yok isteyen herkes alabilir.
[COLOR=Red]Soru 7)Vergi Levhası Olmadan da YS Belgesi Alabilirmiyim?
[/COLOR][/COLOR][COLOR=Black]Cevap 7)Evet alabilirsiniz.Vergi numarası bölümüne TC Kimlik numaranızı yazabilirsiniz.Vergisiz satış yapmak yasak.(Vergi belgesiz satış yapmanızı önermem)
[COLOR=Red]Soru 8)[/COLOR][/COLOR][COLOR=Red]Reseller olarak hosting hizmeti verenlerin Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi almaları gerekmekte midir? [/COLOR]
Cevap 8)Reseller olarak barındırılan sitelere ilişkin olarak yönetmelikte belirtilen yer sağlayıcı yükümlülükleri (Örneğin; Trafik Bilgisinin tutulması, Hukuka aykırı içeriğin yayından kaldırılması... vd.) bayilik alınan işletme tarafından yerine getirilebiliyorsa Reseller olarak hizmet verenlerin ayrıca Faaliyet Belgesi almalarına gerek yok.
[COLOR=Red]ARKADAŞLAR KONU ÖNEMLİ.ÇOĞU KİŞİ YENİ KONU AÇIP ORADA ŞU NASIL OLUR DİYE SORUYOR.KONU SABİTLENİRSE İYİ OLABİLİR...[/COLOR]