ahmetce33 adlı üyeden alıntı

aynen katılıyorum yani yabancı tekelinde bir sektör !!


cPanel gelişimi de türkiyedeki olan maestropanel vb. örnekler gibi oluştu zaten görsellik olarak ve mantık olarak aynı paneli yapmak söz konusu değil. cPanel dediğiniz ürün bir çok paketi bir araya getirip kolay arayüzle çalışmasını sağlayan bir sistemdir.

Aynı şeyleri linux bilginiz olduğu taktirde kendiniz oluşturabilir kendinize özel bir panel yapabilirsiniz. sonuçta bir çoğu ücretsiz versiyonla oluşturulabiliyor.

Siz cPanel diye tutturursanız yerli firmadan beklentiniz olmasın yerli firma cPanel + Litespeed + cloudlinux ile aylık en dandik sunucuya 500 TL para versin sonra kısıtlamasın öyle saçmalık olamaz zaten firma lisanslamalar için bir dünya para döküyor dolar kuru 5.76 TL farkında değilsiniz sanırım.

gidin TR'de maestro panel alın kurun türkiye lokasyon bir VDS ondan sonra sitelerinizi barındırın yönetim kısmınıda kendiniz yapın o zaman firmanın halini anlarsınız. Paylaşımlı bir sunucuda firmanın kısıtlama yapması bir çok kişiye satılmasından kaynaklı olduğu içindir limitsiz kullanmak istiyorsanız tüm masraflarınızı kendiniz yapın.

yabancı ülkede 1 $ = 5.76 tl gibi bir durum olmadığı için malesef zorluklar her zaman bizimle.