-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bu yaşta kariyer hedefi ve 12 den vurulmuş istek.
Okuduğun üniveriste pek önemli değil. Önemli olan kendini ne kadar geliştirebileceğindir. Hazırlık dahil 5 sene olsa, gelişimin için iyi bir sene. Hazırlıkta başla (zaten yapıyorsun) çalışmaya 5 yılda harward mezunu gibi olursun.
Geçen yılları geri verseler öyle yapardım.
Ailenin maddi durumuna takılma, yazılımda ilerledikçe zaten ailenden daha fazla kazanacak, okul bitmeden ailenden daha iyi gelire ulaşacaksın.
Unutma yukarıda söylediklerim sadece kendini geliştirmen kaydıyla geçerlidir. Laylaylom bir üniveriste yılların olur, kız peşinde cafe cafe dolaşırsan, o okul bitmez.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Peki yazılım mühendisliği maaşları ne kadar acaba? Araştırdım. 3000 ila 6000 arası az bana göre ama emin değilim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisliği Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Beykent'de yazılım müh. son sınıfım, sana tavsiyem şu olur. Hangi üniversitenin öğrencisine sorarsan sor illa ki kötü yanını söyler. Beklentin okuldan olmasın, kendinden olsun. Eğlenceli üniversite hayatı yaşama demiyorum ama okul bittiğinde boş mühendisler grubuna katılmak istemiyorsan bazı şeylerden feragat etmen gerekecek. Okul seçimi yaparken, sana ulaşımı, eğitim kadrosunu göz önünde bulundurabilirsin.
Maaş durumuna gelirsek, bu kesinlikle kişiden kişiye değişir. Amacı okul bitirmek olan bir mühendis ortalama olarak 3k ile başlıyor ancak sen okul zamanı kendine tecrübe edinilecek projeler yapmışsan ve pratik bilgin ön plandaysa çok daha yüksek ücretlerle başlarsın.
eneskamis.com