sevdabirates
Öncelikle maliyetinden başlamak gerekirse bize gerekli olan şey interneti olan uzak lokasyonda bir sunucu. Sunucunun gücü hiç önemli değil burada. Örneğin 3.1GHZ gücünde bir sunucu olmasının bile hiçbir anlamı yok. Sadece network gücü iyi olsun ki zaten Almanya, İngiltere gibi lokasyonlarda network gücü ortada. Bu yüzden 2-3 dolarlık ufak bir sunucu yeterde artar bile.

Kullanma sebeplerim ise,

[*]Gizliliğimi artırmak. İnternet sağlayıcısının beni izlemesinin önüne geçmek. Tabii suç işliyorsanız işler değişir, VPN sizi kolay kolay kurtarmaz.
    [*]Bazı sitelerimin admin sayfalarını, sunucuma erişimi dışarıya kapatmak. VPN olduğunda statik bir ip adresim olduğu için sunucuya ve bazı sitelerimin admin paneline sadece bu ip'den erişebiliyorum. Brute force ataklarının önüne geçerken, sunucuyu da oldukça korumuş oluyorum.
    [*]Yine statik ip adresim olduğu için Analytics gibi servislerde kendi sitemi ziyaret ettiğinde ziyaretçiden sayılmıyorum.
    [*]Ülkemizde engel yiyen siteler özellikle film siteleri siteadi1.com, siteadi2.com şeklinde sürekli domain değiştiriyor. Bunlarla uğraşmadan direk siteadi.com diye giriyorum. Wikipedia'da aynı şekilde sorunsuz erişebiliyorum bunlar daha özgür hissettiriyor.
    [*]Son olarak ise, Beşiktaş maçlarını izlemek. :)