Ben sahsen konunun altyapi ile yuksek oranda baglantili oldugunu dusunuyorum ve tabiki Litespeedin sagladigi kolay kurulum vs.
NGINX Litespeed'e oranla son bir kac yil oncesine kadar memcache'ninde destegi ile birlikte cok daha iyi performans sagliyordu. Ancak son yillarda ozellikle Openlitespeed sayesinde toplanan veriler sonucunda Litespeed cok hizli ilerledi ve suanda performans analizlerinde cok daha iyi sonuc verdigi cogu testlerde mevcut. Bende testlere inanmayip kendi sunucularimda benzer testleri yaptigimda LS nin cok daha az resource ile cok daha iyi performans sagladigini gormus oldum.
Agir yuk altinda ve uzun sure testler yapmadim belki farkli sonuclar dogabilir ancak bence suanda LS NGINX e gore daha hizli calismakta ancak NGINX daha stabil. Buyuk firmalar hem NGINX in stabil olmasi hemde mevcut altyapilarini birden degistirip risk almak istemedikleri icin NGINX ile devam etmekte. Wordpress hosting sagladigimiz hosting planlarimizda NGINX kullanirken, daha agir projelerin calistigi sunucularimizda Litespeed kullanmaktayiz.