gofast Büyük firmaların maliyetten ve iş yükünden kaçınması sebebiyle Litespeed'i kolay kolay düşünmeyeceklerini tahmin ediyorum. Facebook, Steam gibi Nginx altyapısını kullanan siteler için bu tarz bir değişiklik yığınla soruna sebep olabilir. Tabii benim tahminim bu daha ayrıntılı olarak incelenmesi gereken ilginç bir konu çünkü.

Biraz da Litespeed'in politikalarını beğenmediğimi söyleyebilirim. Evet, iyi bir geliştirici ekibi var, destek konusunda hemen hemen her platformda çok aktifler ama ürünlerini piyasaya sunma konusunda çok aceleci davranıyorlar. Özellikle açık kaynak ürünlerinde bu durumla çok fazla karşılaştım. OpenLitespeed'i birkaç ay önce denediğimde Ubuntu ile pek çok uyumsuzluğu olduğunu gördüm, en çok Mysql PHP bağlantısı ile alakalıydı bu sorunlar. Cyberpanel deseniz süper bir proje ama bir sorunu bitmeden başka bir sorunu çıkabiliyor. Özellikle cPanel'in yaptığı zamdan sonra anında güncelleme duyurup Cpanel taşıma modülü eklediler. Halbuki hala kendi yedekleme sistemleri tam olarak hatasız çalışmıyor. Quic hizmetleri diğerlerinden farklı olarak henüz beta sürümünde olmasına rağmen o da çok sorunlu ve sunucuları yer yer çöküyor.

Alibaba Cloud'a cyberpanel kurulmuyordu. Daha doğrusu bir firmada sorunsuzken başka firmanın sunucusunda kurulum bile yapılamayabiliyordu. Destek için bu sorunu raporladığımda çözüyorlar ama bu seferde panel güncellemesi yaparken yine panel çökebiliyordu. İşte bu sebepler beni firmadan oldukça soğutmuş durumda.

Bir kaç firma hariç top level diyebileceğimiz hosting firmalarına bakıyorum yine Litespeed yok. Litespeed her ne kadar son sürümüyle oldukça iyi geliştirmeler sunmuş olsa bile, Nginx'in verdiği güveni veremediğini düşünüyorum bende.

Nginx Amplify özelliği de oldukça güzel bu arada. Sunucuyu anlık takip etme, 5xx hatalarını görme ve alarm yönünden gayet stabil çalışıyor.