Geçen günlerde whois com tr firmasının LOG tutma sebebiyle hack yediğini siteye girdiğimizde görmüştük. Yani birileri site sahiplerini cezalandırdı diye tahmin ediyorum. Siteyi hackleyen kişinin iddiası diyelim yanlış ifade etmiş olmayalım AMA artık ben de öyle düşünmeye başladım.
Olayı anlatıyorum.
Arkadaşlar bana ait olan bir domain uzun yıllardır kenarda duruyordu ve geçen aylarda domain süresi bitmişti. Domain süre sorgulamasını whois.com.tr sitesinden başka biryerde yapmıyordum ve yenileme süresi biten domainimin düşme/boşa çıkma süresinide hergün sadece ve sadece bu site üzerinden takip ediyordum.
Domain yenileneceği günden bu yana 80 gün hiçbiryerde domaini sorgulatmadan bekledim ve 16.09.2019 tarihinde nam-ı dier NAMEBRİGHT Drop Catcher :) tarafından domainin satın alındığını gördüm. Bizden gizli şekilde sitede sorgulanan domainlerin ifşa edildiğini, Log'ların tutulup dataların birilerine güncel olarak satılmakta olduğunu düşünüyorum. Bu yeni birşey değil bu bilinen birşey.
Fakat konu şu, madem sorgulamalarımızı senin vasıtanla birileri görüyor whois com tr kardeşim, bunu bize söyle. Kaynağımız açık her firmayla paylaşıyoruz diyebilirsiniz. Kullanıcılarına "Domain yazarken DİKKATLİ OL " gibi uyarılar yapabilirsin.
Eğer yanlış düşünüyorsam saygıyla dinlerim, iftira atacak düşüklükte biri değilim. İnsanları sorgusuz yargılayacak yaşı artık geçmiş biriyim. Dilerim o siteden birileri bizlere yanıt verir.