-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Geçen günlerde whois com tr firmasının LOG tutma sebebiyle hack yediğini siteye girdiğimizde görmüştük. Yani birileri site sahiplerini cezalandırdı diye tahmin ediyorum. Siteyi hackleyen kişinin iddiası diyelim yanlış ifade etmiş olmayalım AMA artık ben de öyle düşünmeye başladım.
Olayı anlatıyorum.
Arkadaşlar bana ait olan bir domain uzun yıllardır kenarda duruyordu ve geçen aylarda domain süresi bitmişti. Domain süre sorgulamasını whois.com.tr sitesinden başka biryerde yapmıyordum ve yenileme süresi biten domainimin düşme/boşa çıkma süresinide hergün sadece ve sadece bu site üzerinden takip ediyordum.
Domain yenileneceği günden bu yana 80 gün hiçbiryerde domaini sorgulatmadan bekledim ve 16.09.2019 tarihinde nam-ı dier NAMEBRİGHT Drop Catcher :) tarafından domainin satın alındığını gördüm. Bizden gizli şekilde sitede sorgulanan domainlerin ifşa edildiğini, Log'ların tutulup dataların birilerine güncel olarak satılmakta olduğunu düşünüyorum. Bu yeni birşey değil bu bilinen birşey.
Fakat konu şu, madem sorgulamalarımızı senin vasıtanla birileri görüyor whois com tr kardeşim, bunu bize söyle. Kaynağımız açık her firmayla paylaşıyoruz diyebilirsiniz. Kullanıcılarına "Domain yazarken DİKKATLİ OL " gibi uyarılar yapabilirsin.
Eğer yanlış düşünüyorsam saygıyla dinlerim, iftira atacak düşüklükte biri değilim. İnsanları sorgusuz yargılayacak yaşı artık geçmiş biriyim. Dilerim o siteden birileri bizlere yanıt verir.
3 kişi bu mesajı beğendi.
semx
insolissistibiturbalocis
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Kamu
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Datayı el altından paylaşma yani satma, müşteri bilgilerini dağıtma, müşterinin yaptığı her işi loglayıp kar amacı gütmek her alanda her firmada olan bi şey artık.. Gizlilik, güvenlilik kalmadı.
Satılık torrent oyun sitesi: https://wmaraci.com/forum/3410458-mesaj1.html
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilimci
-
-
Ad Soyad
Ç** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam bu memlekette her şey normal :) Bu gözler dünden bugüne neler gördü. Elindekini alırlar da bu benimdi derler şaşırma :)
İmza!!! Get Closer!
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bu işlere girdim gireli o siteye hiç bir zaman güvenemedim. Çok saçma bir yapısı var. Geçmiş olsun.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
YÖNETİM KURULU BAŞKANI
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
peki arkadaşlar atayaz.com ve aycann.com ve aycann.org ne kadar eder satmayzda sadece merak ettim
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Hastane Yönetici/Kurucu
-
-
Ad Soyad
H** Ş**
-
-
-
Ticaret
9, (%89)
kesinlikle log tutuyor yıllardır güncelleme yapılmamış alan adını sorgulamıştım ve ne hikmet ise bittiği gün geçen gece alındı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Tüccar
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bir arkadaşıma projesi için marka ismi düşünüyorduk
kendisine alan adı sorgusunu sakın yerli sitelerde yapma dedim buna rağmen dikkatsizlikle sorgulamış. ne olur ne olmaz diyerek dün alan adını satın aldık :D