lostyazilim
tr.link

Fotoğraflarınızda Etiket Kullanıyor Musunuz ?

9 Mesajlar 1.867 Okunma
lstbozum
tr.link

BeyinBedava BeyinBedava WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 56
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Önceden kullanmıyordum.Sonradan kullanmaya başladım.Ancak görsel olarak kötü gözüktüğü için sonradan yine bıraktım :D Ortalama 5-10 arası etiket ekliyordum.Siz fotoğraflarınızda etiket kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız ortalama kaç etiket kullanıyorsunuz ? Belli etiket ekleme yönteminiz var mı ? Etiket kullanmaya devam etmeli miyim ?

wmaraci
reklam

Heisenberg0133 Heisenberg0133 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Jr. Dijital Pazarlama Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 641
  • Beğeniler 768 / 377
  • Ticaret 14, (%100)
Etiket(hashtag) kullanmanın bir faydası yok. Doğru bilinen yanlışların başında gelir bu, gönderiyi boş yere bu etiketlerle kirletmeyin.

Ama yok illa kullanıcam diyorsanız abartmadan 3-5 tane görsel ile alakalı etiket kullanabilirsiniz.

Ayrıca etiketten ziyade gönderinizi girerken konum bilgisi girmenizi tavsiye ederim.

Marjinalbeyin Marjinalbeyin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 18 / 31
  • Ticaret 7, (%100)

Heisenberg0133 adlı üyeden alıntı

Etiket(hashtag) kullanmanın bir faydası yok. Doğru bilinen yanlışların başında gelir bu, gönderiyi boş yere bu etiketlerle kirletmeyin.

Ama yok illa kullanıcam diyorsanız abartmadan 3-5 tane görsel ile alakalı etiket kullanabilirsiniz.

Ayrıca etiketten ziyade gönderinizi girerken konum bilgisi girmenizi tavsiye ederim.

Faydası olmadığını nasıl bu kadar emin şekilde söylüyorsunuz?

Freelance Web & Mobile Developer

BeyinBedava BeyinBedava WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 56
  • Beğeniler 5 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Aslında öyle değil gibi.Son eklediğim fotoğraf'a etiket eklemedim.1 gün etiketsiz kaldı.İkinci gün etiketleri girdim.

24 saat sonra etiketlerden 2000+ kişi gösteriyor.Yani faydası tabi var ama doğru hashtag'leri girmek lazım sanırım.Bu sefer çok kullanılan etiketleri girmedim çünkü
Heisenberg0133

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 641
  • Beğeniler 768 / 377
  • Ticaret 14, (%100)

Marjinalbeyin adlı üyeden alıntı

Faydası olmadığını nasıl bu kadar emin şekilde söylüyorsunuz?

Yüzbinlerce veya milyonlarca içeriğin paylaşıldığı etiketleri kullanarak verim alabiliriz diyorsanız o etiketler ile alakalı çok otoriter bir profiliniz var demektir.

• Üyelik 30.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 641
  • Beğeniler 768 / 377
  • Ticaret 14, (%100)

BeyinBedava adlı üyeden alıntı

Aslında öyle değil gibi.Son eklediğim fotoğraf'a etiket eklemedim.1 gün etiketsiz kaldı.İkinci gün etiketleri girdim.

24 saat sonra etiketlerden 2000+ kişi gösteriyor.Yani faydası tabi var ama doğru hashtag'leri girmek lazım sanırım.Bu sefer çok kullanılan etiketleri girmedim çünkü

Siz en azından biraz daha mantıklı bir şekilde etiket kullanmışsınız/kullanıyorsunuz. İstatistiklerdeki “Erişim” oranınız artar ancak bu erişim oranının yüzde bir’i kadar bile beğeni,yorum,takipçi alamazsınız.

Az paylaşım yapılan etiketleri kullansan bile yüzde bir fayda sağlamayan etiketleri kullanmak bu yüzden gereksizdir, paylaşımlardaki kirliliktir.

Edit: İmla.

Marjinalbeyin Marjinalbeyin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 18 / 31
  • Ticaret 7, (%100)

Heisenberg0133 adlı üyeden alıntı

Yüzbinlerce veya milyonlarca içeriğin paylaşıldığı etiketleri kullanarak verim alabiliriz diyorsanız o etiketler ile alakalı çok otoriter bir profiliniz var demektir.

Konuda hiçbir şekilde "yüzbinlerce veya milyonlarca içeriğin paylaşıldığı" diye bir kriter belirtilmemiş. Ayrıca öyle olsa bile mevcut algoritma sadece otoriter hesapların paylaşımlarının öne çıkartılması mantığıyla çalışmıyor.

Freelance Web & Mobile Developer

mekbey mekbey WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 46 / 58
  • Ticaret 3, (%100)
Etiketlerden gönderilerime ortalama 10bin-20bin kişi geliyor. En fazla 15 adet görsel ile ilgili öneririm.

• Üyelik 30.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 641
  • Beğeniler 768 / 377
  • Ticaret 14, (%100)
Marjinalbeyin arkadaşa verdiğim yeni yanıtı inceleyin.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al