Hocam her insanın bir dönem girdiği durumlar bunlar. Hayat çok iyi giderken de bu duruma düşebiliyor insanlar ama bunlar geçici durumlar. Sosyalleşme de bir problem yok. Yani kimseden bir eksiğiniz yok. İlk yapmanız gereken o size küçük düşürücü hareketleri yapan insanlardan yani o çevrenizden uzak durmak değiştirmek. Emin olun sizi siz olduğunuz için sevecek benimseyecek dost arkadaş olacak bir dünya insan olacaktır.

Ümitsizliğe kapılmak diye bir şey yok. Aksine içinize her zaman bir umut depolayın. Size yapılanı mesela sizin yapmayacağınızı planlayın kendinize.

Yani şöyle diyeyim. Bir kafeye gidip 3-5 gün oturup tek başınıza takılsanız bile 6. gün oradaki garson arkadaşlarla bile arkadaş olursunuz :) hayat nereden bakacağınıza bağlı olarak bence her şeye rağmen güzel.

Yani mesela buradan da bir kaç arkadaş bulup whatsapp grubu kurun kendinize gırgır şamata yapın. Bakın hayat nasıl değişecek.

Olayı şöyle düşünün insanlar youtuber olmak ayağına dışarıda ne şaklabanlıklar yapıyorlar. Sosyalleşmek çok zor değil yeter ki bi adım atın.