Önemli olan içerik kalitesi ve ziyaretçilerinize sunabildiğinizdir. Hiçbir SEO eklentisi bunu sizin yerinize yapamaz. Yoast'ın tek sevmediğim yanı, reklamlarını admin panelini gereksiz biçimde meşgul edebiliyor. Fakat yine de eklenti seçecek olsam her türlü Yoast'ı tek geçerim. Her zaman söylediğim gibi, Yoast ekibi Google çalışanlarının bile büyük saygısını kazanmış bir ekip. Geliştiricileri düzenli olarak SEO yeniliklerini takip ediyor ve eğer güncelleme gerekliyse anında yayınlıyorlar.
Henüz yeni bir siteniz olduğu için Rankmath'e geçiş yapmanız belki sorun oluşturmaz. Fakat belirli çoklukta bir kitlesi olan siteler için bence macera aramaya gerek yok. İllaki geçiş yapılacaksa da şu sorular sorulmalıdır; Yoast neyi yanlış yapıyor? Ne gibi bir eksikliği/kusuru var? Açıkcası Yoast'dan Rankmath'e geçiş için ben hiçbir sebep göremiyorum. Durum bu.
Düzenleme: Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen, Rankmath ücretsiz bir eklenti ama sitelerinde her zaman ücretsiz olacak gibi bir ibare göremedim. Bir süre sonra bu güzel denilen özelliklerin yarısından çoğunu ücretli hale getirmesini de göz önünde bulundurmak gerekir.