Dostum sıkıntının 2 kaynağı var.
1- Maneviyat eksikliği. Bu dünyaya ne amaçla geldiğini ve bunun için neler yaptığını sorgula, yardımcı olacak en iyi kişi mahalledeki imamdir. Yeterli bilgiye sahip değilse seni daha yetkin birisine yönlendirir.

2- Çevreni cok dikkate alma. Birisi sana geri zekali dedi diye geri zekalı olmazsın. Çevrendekiler kendilerinin yapamadığı şeyleri yapan birilerini görünce onlarla dalga geçer, SÖZDE küçük düşürmeye çalışırlar. Ama bilakis kendileri o konuda yetersizdir ve bunu başkasına söyleyerek bastırmak isterler. Kanıt mi istiyorsun. Liselerdeki tipik kızlar olir geri zekali, manyak vs diyen. :D . Sence onlar süper zeka mi? Tabi ki de kendileri eksik olduğu için karşıdakini hedef gösterirler.

Sana tavsiyem öz benliğini kavramana yardımcı olacak okumalar ve konuşmalara gitmen. Kişisel gelişim değil, yanlış anlaşılmasın. Kendinin farkina var sadece. Senin durumun öğrenilmiş çaresizlik durumu gibi olmuş.

Aşağıya bir görsel bırakıyorum. Görseli iyice incele. Ve öğrenilmiş çaresizlik konusunu verdiğim linkten bir kac kez oku.



https://www.bilisimhocasi.com/ogrenilmis-caresizlik-nedir