-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
işçi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Gel, İstanbul Avrupa yakasımdayım... Yaşın yetiyorsa iki duble rakı ısmarlayım sana, bir de hayatın gerçeklerini anlatayım... Fişek gibi olacaksın bak gör... 😀
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
+18 isen bi g. Eve git, hanımlar bir güzel açarlar seni. Korku, asosyal durumun kalmaz.
Daha öncede açmıştın sanırım böyle bir konu.
Ya tıp doktoruna, ya hayat doktoruna görün.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yeni Mezun
-
-
Ad Soyad
Ö** N**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
1-Doktor: Doktor önermeyin demişsin ama psikolog/psikiyatriye gitmek ayıp, suç, kötü bir şey değil, bir kez olsun işinin ehli birine gitmende fayda olabilir. Bunları da yapamam diyorsan self-help denilen kendine psikolojik yardım kitapları varmış(çakma kişisel gelişimleri demiyorum uzmanlar tarafından yazılan) örneğin ben okumadım ama "iyi hissetmek"-Dr.David Burns ya da yerli psikiyatr Kemal Sayar kitapları gibi bakılabilir. Bunlar kendine değer vermene, kaybettiğin özsaygını kazanmana ve bardağın biraz da olumlu tarafından bakmana yardımcı olabilir.
2-Maneviyat: İnancın nedir nasıldır bilmem ama yukarıda arkadaşların dediği gibi maneviyatin psikoloji ve hayata bakış açısına olumlu etkisi muhakkaktır. Seni en iyi teselli edecek olan da odur. Misal Çektiğin sıkıntıları gören bilen Allah'tır, şifayı da verecek olan odur. Yalnız, çaresiz, terk edilmiş değilsin. Bu geçici dünyada asli vazifemiz Allah'a kul olmaktan geçer. Hülasa velkelam Kur'an-ı Kerim okuyabilirsin, mealini okuyabilirsin, dini istismar etmeyen hocalardan Youtube üzerinden sohbet dinleyebilirsin, peygamber kıssalarını okuyabilirsin, camiye-namaza-duaya başlayabilirsin. İnan ki kaybın olmayacaktır.
3-Ortam değişikliği: Hepimizin hayatında belli çok kötü dönemler olmuştur, hatta oluyordur da kimi insan bunu dışarıya yansıtmaz. Dışarıda mutlu gördüğün çift gözlerin içeriden nerlerle boğuştuğunu tahmin edemezsin. Bataklığa düştüğünde insan kısır döngüye girebiliyor. Oysa Comfort zone-rahat alanı dediğimiz yerden çıkmayınca fırsatları kaçırabiliyoruz. Dışarı çıkmak şu an zor gelebilir ama korkuların üzerine kaçmadan savaşarak kontrollü şekilde üstesinden gelinebilir. Yani başta zor gelecek ama dışarı çıkıp hayata karışmak gerek. Sevdiğin ilgi duyduğun bir alanla ilgili etkinliğe katılmak olur, değerlerine uygun bir stkda çalışmak olur, belki arkadaşlarla dertleşmek olur. Bir şekilde döngüyü kırmak gerekiyor. Tabi bu maddelerin bazılarına kendime de diyorum. Allah'tan şifa ve hakkında hayırlısını dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Social Media & Web Solutions
-
-
Ad Soyad
Y** S**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Seni açacak olan toplu bir ortam. Bir liste yapayım buralara uğrayarak bir tanesini seç sürekli git. Kimseyle konuşmana gerek yok dalgana bak:
1-Halkeğitim Merkezi Kurs Seç kafana göre
2-Cami arada cemaatle namaza dur iyi gelir. Cuma namazı da olur
3-Bulunduğun yerde futbol maçlarını sahada takip et. Her ay bilet al git.
4-Müzik kursuna katıl. Mesela bağlama kursu. Acayip açar insanı
İş konusunda ise memleketin en büyük sorunu. Bunu dert yapma. Işsizlik oranı şuan yüzde 20 lerde. Çok büyük. Yinede gayret et bir sey satmaya çalış. Yeis batakliktir. Yeise kapılırsan batarsın. Halbuki umut ümit daha yatkın bize. Kafanı kaldır silkin. Kendine gel artık.